Dolunay Partisi'nin 'çobanı': Hedef iktidar!

Bursa’da çobanlık yapan Serdar Okuyucu koyun güttüğü sırada gördüğü dolunaydan etkilenerek 'Dolunay' adında parti kurdu. 60 ilde örgütlenen partinin hedefi 2019 yılında yapılacak seçimlere katılabilmek.

Abone ol

DUVAR - Siyasette dönem dönem gündeme gelen 'çoban' nihayet kendi partisini kurdu, 60 ilde örgütlendi, 'iktidar' hedefiyle yola çıktı! AK Parti’nin kurulma sürecinde Mudanya Gençlik Kolu kurucu başkanlığı yapan Serdar Okuyucu, 2009 yılında partiden ayrılarak HAS Parti Mudanya İlçe Başkanı oldu. Ancak HAS Parti’nin AK Parti’ye katılma kararı almasının ardından Okuyucu, Mudanya’da bir çiftlikte çobanlık yapmaya başladı. 2 yıl boyunca 200 koyuna çobanlık yapan Okuyucu, bir akşam koyunları otlattığı sırada dolunaydan etkilenerek parti kurmaya karar verdi. O akşam kalemi eline alan Okuyucu parti tüzüğünü hazırladı ve partisinin adını 'Dolunay' koydu. 2015 yılında resmi olarak kurulan Dolunay Partisi 60 ilde teşkilatlandı.

'BANA BAŞKAN DEMEYİN, ÇOBAN DEYİN'

Ördekli Kültür Merkezi’nde 60 il başkanına yetki belgesini veren Serdar Okuyucu, bir parti başkanı değil çoban olduğunu ve halkın kendisini böyle tanıması gerektiğini söyledi. Bir zamanlar siyasette aktif olduğunu aktaran Okuyucu, "2001 yılında AK Parti’nin kurucu üyelerinden biriyim. 2009 yılına kadar gençlik kolları başkanlığı yaptım. Daha sonra Has Parti’de siyaset yapmaya başladım. Ancak parti kapatılma kararı alınca kendimi doğaya bıraktım" dedi.

'BİR GECE KOYUNLARI GÜDERKEN...'

Serdar Okuyucu, 'Parti kurma fikrinin nereden geldiğini de şöyle anlattı: "Bir gece koyunları güderken dolunay o kadar güzel doğdu ki. Işığı çok güzeldi. Bir anda aklıma parti kurmak geldi. Ve partimin ismini Dolunay koydum, Şu anda 60 ilde teşkilatlandık. Bu da bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki günlerde 81 ilin tamamında parti teşkilatlanmasını yapacağız" diye konuştu.

'AMACIMIZ İKTİDAR'

İktidara talip olduğunu söyleyen Serdar Okuyucu, "Amacımız meclise girmek ya da mecliste muhalefette kalmak değil, amacımız iktidar olmak. Bu ülkenin bizim gibi halkın içinden doğan siyasetçilere ihtiyacı var. Amacımız teşkilatlanmayı tamamlayıp 2019 yılında yapılacak seçimlere girebilmek ve bu seçimlerde tek başımıza iktidar olmak" dedi.

ÇOBANLIĞA DEVAM!

Parti kurduktan sonra çobanlığı bırakmayan Okuyucu, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kendisine ait küçük bir çiftlik kurduğunu ve kendi koyunlarına çobanlık yaptığını söyledi. Okuyucu, doğanın kendisini mutlu ettiğini belirterek çobanlığa devam edeceğini kaydetti. (BURSA/DHA)

'Çoban'ın siyasetle imtihanı

Süleyman Demirel'in 1960 askeri darbesinin ardından 'Çoban Sülü' olarak Adalet Partisi Genel Başkanı olmasından bu yana Türkiye siyasetinde 'çoban' dönem dönem gündeme geldi. Kimi zaman övgü kimi zaman da eleştiri malzemesi yapılan çobanlık, hem siyasetçilerin hem seçmenin dilinde hep oldu. 2008 yılında manken Aysun Kayacı'nın, "Benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir mi?" sözü çok tartışıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısındaki sözleri 'çoban'ı yeniden gündeme getirdi: "Çobanlığın felsefesini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım. Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüklerinizden mesulsunuz buyuruyor Peygamberimiz. Anlamayan anlamaz. Anlamayanların geldiği durum belli. Biz işimize bakalım. Bize eğilmek yakışmaz, biz sadece Rüku'da eğiliriz."