Domates konservelerindeki büyük tehlike: 1 gramı insanı öldürebilir

Yaz mevsiminin gelmesiyle evlerde yaygınlaşan konserve üretimi, ölümcül bir zehirlenme olan botulismus hastalığına davetiye çıkarıyor.

DUVAR - Uygun koşullarda hazırlanmamış konserve gıdalarda oluşan botulinum toksininin 1 gramının bir milyon insanı öldürebilecek kuvvette olduğuna dikkat çeken Bitki Bazlı Gıdalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve gıda mühendisi Ebru Akdağ, konserve mevsimi öncesi uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı
MasterChef Onur ne kadar ödül kazandı: Canlı yayında açıklanmamıştı En çok kazanan YouTuber'lar belli oldu: Birinci sırada kim var? İslam Memiş'ten '24 saat' uyarısı: Cebinde altın ve döviz olanlar... Los Angeles’ta evi yanan Gülistan: Cehennemi yaşadım, hükümet seyretti Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı: Sıcaklıklar düşüyor Yarış kızıştı: Faizsiz limit 55 bin TL'ye yükseldi