Domates tarlada 1, markette 7 lira

Kilis'te domates tarlada kilosu 1 liradan satılıyor. Gaziantep, Diyarbakır, Konya, Şanlıurfa başta olmak üzere tırlarla birçok ile domates gönderiliyor.

Abone ol

DUVAR - Kilis'te yaklaşık 9 bin hektarlık alanda domates hasadı devam ediyor. Bayram nedeniyle talep artarken, işçiler 45 derece sıcağın altında her gün tonlarca domates kasalıyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir "Bayram öncesi talep arttığı için sıcaklığa rağmen hasatta yoğunluk yaşanıyor. Birçok ilden gelerek Kilis’ten tarladan domatesleri alıyorlar. Tarlada 1 TL’den domates satılırken, dekar başına 8 ile 13 ton arasında domates toplanıyor” dedi.

Cuma Çalgıcı adlı üretici de yoğun talep olduğunu vurgulayarak, "Domatesleri buradan, Gaziantep, Diyarbakır, Konya, Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ile günlük TIR'larla gönderiyoruz. Rekolte geçen yıla oranla iyi durumda. Bayram öncesi yoğun bir talep var. Dışarıdan gelen tüccarlar tarladan alıp gidiyorlar. Tarlada domatesin kilosunu 1 TL’den satıyoruz” diye konuştu. (KİLİS-DHA)