Donald Trump, Kamala Harris'e bağışta bulunmuş

Donald Trump'ın, 2011 ve 2013 yıllarında Biden'ın adaylığını desteklediği Kamala Harris'e bağışta bulunduğu ortaya çıktı. ABD basınına göre Trump, Harris'e toplam 6 bin dolarlık bağış yaptı.

Abone ol

DUVAR - ABD basını, eski başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın, 2011 ve 2013'te Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e Kaliforniya başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara 2 kez bağış yaptığını ortaya koydu. ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde adaylıktan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e desteğini açıklamıştı. 

Finansal kayıtlar, Trump'ın Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1000 dolarlık bağış yaptığını gösteriyor. AA'nın aktardığına göre, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump'ın başkanlığı öncesinde, Harris'e Kaliforniya başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalara bağışları sosyal medyada da gündem olurken, uzmanlar Trump'ın, iş insanı olarak Demokrat Partiye yaptığı eski bağışlarının olağan bir durum olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın da 2014'te Harris'ın kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan, The Sacramento Bee gazetenin 2020'deki haberinde, Trump'ın ABD başkanlığı için adaylığını açıkladığı 2015'te, Harris'in, söz konusu bağışları "insan hakları savunucusu bir vakıfa" bağışladığı belirtilmişti.

TRUMP: BIDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ UNUTTU

Öte yandan Trump, Truth Social isimli sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Biden’ın ‘adaylıktan çekildiğini unuttuğunu’ dile getirdi. Trump, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Yeni bir gün ve Joe Biden dün yarışı bıraktığını hatırlamıyor. Kampanya programını talep ediyor ve Çin Devlet Başkanı Şi ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile 3. Dünya Savaşı'nın olası başlangıcına ilişkin görüşmeler ayarlıyor. Biden 'keskin, kararlı, enerjik, öfkeli ve gitmeye hazır."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)