Donald Trump'tan Demokrat Parti'nin kalesinde seçim mitingi

New York’taki Madison Square Garden’da bir miting düzenleyen Trump'ın hedefinde yine göçmenler vardı. Trump'a, ABD'li milyarder Elon Musk da eşlik etti.

Abone ol

DUVAR - ABD’de başkanlık seçime yaklaşık bir hafta kalırken, Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris Philadelphia’da, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ise New York’ta dün miting düzenledi.

Knicks basketbol maçları ve verilen konserle bilinen New York’taki Madison Square Garden’da düzenlediği mitingde Trump kalabalığa seslenerek, “Çok basit bir soru sorarak başlamak istiyorum. Şu anda dört yıl öncesine göre daha iyi durumda mısınız?” diye sordu, ve kalabalık “Hayır” diyerek yanıt verdi. 

En son 1984’te Cumhuriyetçi bir başkan adayını destekleyen New York’ta yaptığı konuşmada Trump, 5 Kasım seçimini kazanması halinde 'ülkeye gelen suçlu istilasını durduracağını' söyledi ve Harris'i 'çok düşük zekalı bir birey' olarak nitelendirdi. New York’taki mitingde Trump’ın yanı sıra sahneye onu destekleyen eski profesyonel güreşçi Hulk Hogan, eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani, komedyen Tony Hinchcliffe ve Trump'ın oğulları Eric ve Don Jr da çıktı.

Konuşmacılar arasında, yasal açıdan soru işaretlerine neden olan mali desteğiyle Trump'ın yeniden seçilme teklifini destekleyen milyarder iş insanı Elon Musk da vardı. Trump'ın yeni hükümetin verimlilik komisyonuna liderlik etmesi için görevlendireceğini söylediği Musk, federal bütçenin en az 2 trilyon dolar azaltılabileceğini savundu.

'KİN VE İNTİKAMLA DOLU'

Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamla Harris ise dün Pennsylvania'nın en büyük şehri Philadelphia’daki mitinginden önce bir Porto Riko restoranına gitti. Harris sosyal medyadan bir video paylaşarak, “başkan olarak Porto Riko'nun geleceğine yatırım yapma” sözü verdi. Porto Rikolular ABD vatandaşı ancak adada yaşayanlar ABD seçimlerinde oy kullanamıyor. ABD’de yaşayan milyonlarca Porto Rikolu ise seçimlere katılabiliyor ve birçoğu Pennsylvania eyaletinde yaşıyor.

Harris'in kampanyası gönderdiği bir e-postada, Trump’ın Madison Square Garden mitinginin “aynı tehlikeli bölücü ve aşağılayıcı mesajı yansıttığını” söyledi. Harris dün Philadelphia’daki mitingde Trump ile ilgili, “O kin dolu. İntikam ve öç almakla ilgili karanlık bir dille dolu” dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)