Döviz bürosundan 3 milyon lira çalındı: 'Çalışanımızmış, şok olduk'

Taksim'deki döviz bürosu çalışanı tarafından soyuldu. Cep telefonu, kredi ve banka kartı kaydı bulunmayan kişi kayıplara karıştı.

Abone ol

DUVAR- İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yaklaşık 3 milyon lira değerinde dövizi çalındı. Taksim'de bulunan büroda 3 aydır çalışan 40 yaşındaki Serkan O.'nun çaldığı paralarla ilgili konuşan döviz şirketinin müdürü Ahmet Ataseven, "Çalışanımızın yaptığını görünce şok olduk" dedi.

11 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen olayda, olay yerine gelen polisler hırsızlık anının saniye saniye görüntülendiğini tespit etti. Çalışan Serkan O.'nun sabah erken gelerek işyerini açtığı ve kasanın bulunduğu bölüme inerek 3 milyon lira değerinde dövizi poşetlere koyduğu ve iş yerinden ayrıldığı görüldü.

Ailesiyle birlikte yaşayan Serkan O.'nun hırsızlıktan sonra bir daha evine uğramadığı belirlendi. Daha önceden kasiyerlik yapan ve hiçbir suç kaydı bulunmayan kişinin cep telefonu kullanmadığı, kredi ve banka kartının da bulunmadığı öğrenildi. Şüphelinin bu nedenle arkasında hiç dijital iz bırakmadığı belirtildi.

Döviz şirketinin müdürü Ahmet Ataseven "Bundan üç ay önce arkadaşı işe aldık. Araştırmalarımızda, GBT kaydında, savcılık kaydında, nüfus kaydında herhangi bir suç kaydına rastlamadık. Referanslarına da baktığımızda sağlam bir arkadaş olduğunu düşünerek arkadaşlarımız işe almış" dedi. 

Ataseven, "O gün saat 07.15 sıralarında diğer çalışanlardan önce geliyor. Anahtarları da var. Kasayı açarak yaklaşık 3 milyon liralık dövizi yanında getirdiği poşete koyarak elini kolunu sallayarak gidiyor. Şu ana kadar olumsuz bir şeyini görmedim. Normalde üç arkadaşla beraber dükkânı açıyorlar. O gün yarım saat erken gelerek dükkânı açıyor. Oradan diğer arkadaşlarımızdan habersiz bir şekilde alıyor. On dakika sonra da diğer arkadaşlarımız geliyor" diye konuştu.

'BUNLARI DAHA ÖNCE YAŞADIK'

"Kasayı boş gördüğümüzde şok olduk" diyen Ataseven, "Hemen kamera kayıtlarına baktık. Çalışanımızın yaptığını görünce şok olduk. Ülkemizde bu tür suçlara karşı cezaların artırılması lazım. Bunları biz daha önce yaşadık. Arkadaşlarımız buradan ceza almadan gidiyorlar. Biz davacı olduğumuz halde bir cezayla karşılaşmıyorlar. Daha sonra da yine başka yerlerde işe başlayabiliyorlar. Artık bu suçlar ağır suçlar kapsamına alınmalı.  Bu insanlara ağır cezalar verilmesi lazım" dedi.