DP'li Altıntaş: 'İktidar Cumhuriyet'e meydan okumaktadır'

Demokrat Partili Haydar Altıntaş, komisyon görüşmelerinde kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin yaptığı basın açıklamasında, iktidarın Cumhuriyet'le hesaplaştığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması düzenledi. 

Altıntaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'BU UYGULAMALAR İKTİDARIN CUMHURİYETLE HESAPLAŞMASIDIR'

“İktidara gelen veya görev başına getirilen bakanların, Milli Eğitim'in temel ilkeleriyle kendi düşüncelerine göre oynamalarını doğru bulmuyorum. Özellikle şu andaki Milli Eğitim Bakanımız aracılığıyla son günlerde büyük tartışmalara sebep olan Maarif Müfredatı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden iktidar Cumhuriyet'e meydan okumaktadır. Bu uygulamalar, iktidarın Cumhuriyet'le hesaplaşmasıdır. Biz Demokrat Partililer olarak, Milli Eğitim Bakanı'nı uyarıyoruz. Sayın Bakan, makamınızı ideolojik hesaplaşmaların aracı olarak kullanmaktan vazgeçiniz. Gençliğimizi ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizi geleceğin ilim ve irfanıyla milli mefkurelerle donatarak hür ve özgür düşünebilen bir kitle yaratmak idealiniz olsun. Bu yaptığınız davranışlar, anayasal bir suçtur.”