DP'nin belediye meclis üyesi adayına saldırı

Demokrat Parti, Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Burak Dönmez'in seçim çalışmaları sırasında saldırıya uğradı. Başından yaralanan Dönmez hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti (DP) Belediye Meclis Üyesi Adayı Burak Dönmez ve beraberindekilerle AK Partili olduğunu söyleyen bir grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Gruptan bir kişi silahının kazasıyla Dönmez'in başına vurdu. Dönmez hastaneye kaldırılırken saldırıya tepki gösteren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu milleti ayrıştırmalarına, ötekileştirmelerine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Demokrat Parti'den yapılan açıklamaya göre, Çekmeköy'ün Güngören Mahallesi'nde seçim çalışması yürüten Demokrat Parti Çekmeköy Meclis Üyesi Adayı Burak Dönmez ve beraberindeki ekip, silahlı saldırıya uğradı.

Broşür dağıtırken gerçekleşen olayda AK Partili olduğunu söyleyen bir grup önce sözlü sataşmada bulundu. Daha sonrasında gruptaki bir kişi belinden çıkardığı tabancanın kabzası ile Dönmez’in başına vurdu.

Kafasından yaralanan Dönmez önce Çamlık Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Dönmez daha sonra tedavisinin devamı için Göztepe Medikal Park Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Burak Dönmez, saldırganlardan şikayetçi oldu.

UYSAL: LİDERLERİ BİRÇOK DEFA UYARDIK

Seçim programı dahilinde İstanbul’da bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal saldırıya tepki gösterdi. Siyasetçileri seçim konuşmaları konusundan uyardıklarını hatırlatan Uysal, "Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek, daha fazla ayrıştırıp kamplaştıracak söylemlerden liderler uzak kalmalı. Millet olarak daha geniş anlamda uzlaşıya ve birlikteliğe ihtiyacımız olan bu seçim ikliminde siyaseti; saygı ve birbirine tahammül çerçevesinde hoşgörü ile sürdürmemiz gerekir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, farklılıklarıyla beraber zengin olan, gücünü de bundan alan geleneklerimizden bize intikal etmiş hoşgörü ve saygı kültürü içinde büyüyebilir, gelişebilir" diyen Uysal, şunları söyledi:

"Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu milleti ayrıştırmalarına, ötekileştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Belediye Meclis Adayımız Burak Dönmez’e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Doğru yolda olanların görünmez orduları vardır. İnandığımız doğruları geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da korkusuzca haykırmaya devam edeceğiz.”

SİPAHİ: HER ŞEYE RAĞMEN TABANIMIZI SÜKUNETE DAVET EDİYORUM

Burak Dönmez’i hastanede ziyaret eden Demokrat Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi ise "Seçimi kaybedeceklerini anlayınca önce pankartlarımıza savaş açtılar. Ardından TV kanallarında yayınlanacak röportajlarımızın yayınlanmasına engel oldular. Şimdi de işi şiddete döktüler. Kendi tabanımızı her şeye rağmen sükunete davet ediyorum. Ancak bu baskı ve saldırılar bizi yıldırmayacak. Bizler çalışmalarımıza son güne kadar devam edeceğiz. Zafer bizim olacak” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)