Dua Lipa'dan Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı: 'Tüm gözler Refah'ta'

Şarkıcı Dua Lipa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına işaret ederek, "Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Dua Lipa, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları altında olan Gazze'de kalıcı ateşkes talebinde bulundu. Lipa, 88 milyondan fazla takipçisi bulunan hesabından 'Tüm gözler Refah'ın üstünde' etiketiyle yaptığı paylaşımda, takipçilerini, Gazze'deki halkla dayanışma içinde olmaya çağırdı.

AA'nın aktardığına göre, ünlü şarkıcı, Instagram'ın hikaye bölümünden yaptığı paylaşımda, kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, "Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez. Tüm dünya, İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor" diye yazdı.

'ŞU ANDA BAKMAMIZ GEREKEN GAZZE'DEKİ CAN KAYIPLARI'

Lipa, aralık ayında yaptığı bir paylaşımda da 'her geçen gün, kalbinin İsrail ve Filistin halkı için acıdığını' yazmış, "Şimdilik Gazze'de ateşkesi umutsuzca umut ediyorum ve hükümetleri devam eden krizi durdurmaya çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Lipa, ocak ayında Rolling Stone'a da şu açıklamayı yapmıştı: "Hamas'ın yaptıklarını hoş görmüyorum... Yitirilen her bir İsraillinin canı ve 7 Ekim'de olanlar için çok kötü hissediyorum. Şu anda ise bakmamız gereken, Gazze'de kaç can kaybının yaşandığı, masum siviller, kaybolan yaşamlar... Şu anda yalnızca yaşanan insani kriz ve tesis edilmesi gereken insani ateşkes hakkında tutum alacak ve sessini yükseltecek yeterli dünya lideri yok."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)