Dubai Emiri, eski eşi Prenses Haya'nın telefonunu 11 kez hackledi

İngiliz yargısı Dubai Emiri Al Maklum'un 6. eşi Prenses Haya'nın telefonunu 11 kez hacklettiğine karar verdi. Prenses, ayrıldığı eşinden kaçıp çocuklarıyla birlikte İngiltere'ye sığınmıştı.

Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşid Al Maklum, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin kararında eski eşinin telefonunu hacklediği yer aldı. 

'11 KEZ HACKLENDİ'

Uzun bir süredir çocuklarının velayeti için devam eden davada altıncı eşi Prenses Haya'nın telefonuna yazılım vasıtasıyla sızılması için Al Maklum'un yetki verdiğine hükmedildi. Yüksek Mahkeme, daha önce 'korku ve yıldırma kampanyası' yürüttüğüne dair karar çıkartılan Emir'İn sadece eşini değil, aynı zamanda Prenses'in avukatlarını kişisel asistanı ve güvenliğinden sorumlu kişilerin telefonlarını da Pegasus adı verilen yazılım aracılığıyla toplam 11 kez hacklediğini açıkladı.

'TACİZ ETTİ VE KORKUTTU'

Ürdün Kralı II. Abdullah'ın üvey kız kardeşi Prenses Haya, 2019 yılında İngiltere'ye kaçmıştı. Kendisi ile birlikte bulunan iki çocuğunun üzerindeki yasal hak savaşı devam ederken Mahkeme aldığı kararda "BAE hükümetinin başı olan baba, hak olarak gördüğü şeyleri elde etmek için devletin gücünü kullanmaya hazır. Anneyi hem İngiltere'ye gidişinden önce hem de sonrasında taciz etti ve korkuttu" dedi. Prenses Haya, çocuklarının velayetini alabilmek için İngiltere'de dava açmıştı.

Mahkemede Pegasus yazılımının geliştiricisi NSO Group tarafı, gizlilik kuralları nedeniyle müşterilerinin kimliğini açıklamasa herhangi bir yasa dışı kullanım durumunda müşteri sözleşmesinin feshedildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)