Dubai Emiri'nin kızı Prenses Latife İspanya'da görüntülendi

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanıp ev hapsine konan kızı Prenses Latife'den haber var. Latife'nin Madrid'de çekilen bir fotoğrafı paylaşıldı.

Abone ol

DUVAR - Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un 2018'de ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanıp ev hapsine konulduğu belirtilen kızı Prenses Latife'nin yeni bir fotoğraflı ortaya çıktı. Prenses Latife fotoğrafta, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Adolfo Suárez Madrid–Barajas Havalimanı'nda görülüyor. Latife'ye Özgürlük isimli kampanyanın eş kurucusu David Haigh, prensese tanınan özgürlük alanının genişletildiğini söyledi. 

Söz konusu fotoğraf, Dubai kraliyet ailesinin bir çalışanı olduğu bilinen, eski İngiliz donanması mensubu Sioned Taylor tarafından Instagram'da "Latife'yle harika bir Avrupa tatili" mesajı eşliğinde paylaşıldı. Mayıs ayında da prensesle birlikte Dubai'de bir alışveriş merkezinde çekilen fotoğraflarını paylaşan Taylor, Latife'nin nasıl olduğuna dair sosyal medyadan gelen sorulara da "Harika" yanıtını verdi.

35 yaşındaki Prenses Latife, 2018 yılında bir botla Hindistan'a kaçma girişiminde komandolar tarafından yakalanmasıyla gündeme gelmişti. Prenses şubat ayında BBC'ye gönderdiği bir video ile 'hapishaneye dönüştürülmüş bir villada ev hapsinde tutulduğunu' açıklarken, Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları kuruluşlarından Şeyh Maktum'a kızını serbest bırakma çağrısı gelmişti.

Şeyh Maktum ise hem Latife'ye kötü davrandığı yönündeki iddiaları, hem de İngiltere'nin Cambridge kentinde 2000 yılında sokakta adamları tarafından kaçırılıp bir daha haber alınamayan bir diğer kızı Şemsa ile ilgili suçlamaları reddetmişti.

Prenses Latife için kurulan Latife'ye Özgürlük isimli kampanya ise son dönemde paylaşılan fotoğraflardan memnun olduklarını açıkladı. Kampanya yetkilisi Haigh, "Latife'nin görünüşe göre bir pasaportu olmasından, seyahat etmesinden ve artan bir özgürlüğün tadını çıkarmasından memnunuz. Aynı zamanda, Latife'nin kampanya ekibimizden bazı kişilerle doğrudan temas kurduğunu da teyit edebilirim" dedi. (DIŞ HABERLER)