Dugin'e suikast iddiası: Kızı, aracının patlaması sonucu öldü

Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu öldü. Bombalı saldırının hedefinin, Aleksandr Dugin olduğu ileri sürüldü.

Abone ol

DUVAR - Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu öldü. Dugina, kullandığı aracın yerel saatle 21.30 sıralarında patlamayla parçalanması nedeniyle hayatını kaybetti. Patlama, 'suikast' yorumlarını beraberinde getirdi. 

'HEDEF ALEKSANDR DUGİN'Dİ'

Muhalif Rus gazetesi Novaya Gazeta'ya göre patlama, başkent Moskova yakınlarında Bolshiye Vyazemy köyünde meydana geldi. Haber ajansı TASS'a konuşan Dugina'nın arkadaşı Andrey Krasnov, söz konusu haberi doğruladı. Saldırının Aleksandr Dugin'e yönelik olabileceğini ileri süren Krasnov, şu ifadeleri kullandı: "Bu, babasının arabasıydı. Darya başka bir araba kullanıyordu ama bugün babasının arabasını aldı, Alexander farklı bir yoldan gitti. Anladığım kadarıyla, Alexander ya da muhtemelen ikisi birlikte saldırını hedefindeydi."

DONETSK LİDERİNDEN KİEV YÖNETİMİNE SUÇLAMA

Rus medya kuruluşu 112, Dugin ve kızının Moskova yakınlarında bir etkinliğe katıldıklarını ancak son dakikada ayrı gitmeye karar verdiklerini aktardı. Rusya'nın özerkliğini tanıdığı Donetsk yönetiminin lideri Denis Puşilin ise Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Kiev yönetimini suçladı. Puşilin, "Ukrayna rejiminin teröristleri, Aleksandr Dugin'i ortadan kaldırmaya çalışırken kızını öldürdü" dedi.

Dugin bir dönem, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerden biri olarak anılmış, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamalarla Türkiye'de de gündem olmuştu. Dugin bu açıklamalarında darbe girişiminden ABD'yi sorumlu tutarak, Türkiye'nin Rusya ile daha yakın olması gerektiğini savunmuştu.

ZAHAROVA: UKRAYNA İZİ BULUNURSA DEVLET TERÖRÜ POLİTİKASINI DOĞRULAR

Dugina'nın ölümünü 'suikast' olarak niteleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, "Eğer Ukrayna izi doğrulanırsa, ki Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin de bu olasılığı dile getirdi, o zaman Kiev rejimi tarafından uygulanan devlet terörü politikası üzerinde durulmalıdır" açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)