Düğüne 'Kürtçe' baskını: Klarnetçi, bağlamacı ve şarkıcı gözaltında

Esenyurt'ta Kürt bir ailenin düğününe yapılan polis baskınına tepki gösteren DEM Parti, "Bu görüntüler, Kürt'e, Kürtçe'ye ve Kürt düğünlerine tahammülsüzlüğün görüntüleri" açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Pınar mahallesinde polisler bir düğüne baskın düzenledi. “Siyasi şarkılar” söylendiği gerekçesiyle yapılan baskında düğün sahipleri ve müzisyenlerin de aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

MA'nın aktardığına göre, “Örgüt propagandası yapmak” suçlaması yöneltilen 8 kişi, Kıraç Karakolu’na götürüldü.

8 kişiden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Klarnetçi, bağlamacı ve müzisyen ise halen gözaltında. 

DEM PARTİ: TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ

Düğün sırasında polis baskınının görüntülerini paylaşan DEM Parti İstanbul İl Örgütü tepki gösterdi, "Bu görüntüler, Kürt'e, Kürtçe'ye ve Kürt düğünlerine tahammülsüzlüğün görüntüleri" denildi.

DEM Parti Genel Merkezi'den yapılan açıklamada ise şöyle dendi:

"Son zamanlarda Kürt diline, kültürüne ve düğünlerine yönelik yapılan saldırılara dün gece bir yenisi daha eklendi. Esenyurt'ta dün bir düğüne baskın düzenlenerek 8 kişi gözaltına alındı. Müzisyenler halen gözaltında tutuluyor. Bu saldırılarla Kürtçeyi yasaklı hale getirmeye çalışanlar, 80 darbesi zihniyetini devam ettirmektedir. Ret ve inkar politikalarında ısrar eden AKP-MHP ittifakı Kürt düşmanıdır. Nokta!"

(MEZOPOTAMYA AJANSI)