Dünya da teyakkuzda: AB acil toplandı, ABD ve Rusya'dan uçuşlar iptal

Darbe girişimi sonrasında, ABD, İngiltere ve Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlar geçici olarak durduruldu. Gürcistan'da, 252 kilometrekarelik kara sınırını 'olası tehdit' gerekçesiyle kapattı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki darbe girişimi dünyayı da harekete geçirdi. Bir dizi ülkeden seyahat uyarısı gelirken, Gürcistan'ın sınırı kapatması dikkat çekti. İşte notlar:

AB SİVİLLER İÇİN ENDİŞELİ

  • AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, üye ülkelerin dışişleri bakanlarını acil toplantıya çağırdı. Açıklamada, 'Türkiye'de demokratik kurumlara destek' beyan edilip şiddete başvurulması kınandı; "Sivillere yönelik herhangi bir şiddetten kaçınılmalı" denildi.

ABD, İNGİLTERE VE RUSYA'DAN UÇUŞLAR İPTAL

  • ABD Ulusal Havacılık Dairesi, Türkiye'ye uçuşları iptal etti.
  • İngiliz havayolları British Airways, Türkiye'ye gelecek ve buradan kalkacak bütün uçuşlarını iptal etti. Açıklamada, "Yolcularımızın ve mürettebatımızın gübenliği her zaman ilk önceliğimizdir ve güvenli olmadığı sürece uçuş yapmayız" denildi. İngiltere Seyahat Acentaları Birliği, şu an Türkiye'de 50 bin Britanyalının tatil yapmakta olduğu bilgisini geçti. Londra'dan, Türkiye'de yaşayan ve tatil yapan vatandaşlarına sokağa çıkmama çağrısı yapıldı.
  • Rusya da Türkiye'ye uçuşları geçici olarak durdurdu.

252 KM'LİK GÜRCİSTAN SINIRI KAPALI

  • Gürcistan yönetimi, Türkiye'yle 252 kilometrelik sınırı kapatma kararı aldı. Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkenin güvenlik konseyinde 'Gürcistan'a yönelik olası tehditleri' ele aldıklarını ve hem hava, hem kara sınırının kapatıldığını açıkladı.