Dünya Kupası'nda günün programı: Arjantin tur atlayabilecek mi?

Arjantin bugün Nijerya'yla karşı karşıya geliyor. Arjantin'in tur atlaması çok fazla değişkene bağlı.

Abone ol

DUVAR - Dünya Kupası'nda bugün, C ve D grubunun maçları oynanacak. C Grubu'nda Avustralya Peru'yla Danimarka da Fransa'yla karşı karşıya geliyor. D Grubu'nda ise İzlanda- Hırvatistan ve Nijerya- Arjantin maçı oynanacak. Nijerya-Arjantin maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

Bu yıl Dünya Kupası'nda ilk defa oynayan takımlardan biri olan İzlanda Arjantin'i 1-1 beraberliğe mahkum etmiş Nijerya'ya ise 2-0 yenilmişti. Arjantin ise İzlanda'ya karşı 1 puan kaybettikten sonra Hırvatistan karşısında 3-0'lık bir yenilgi almıştı.

ARJANTİN NASIL TUR ATLIYOR?

Son durumda Arjantin'in Nijerya'yı yenmesi tur atlamasına yetmeyecek. Arjantin'in tur atlayabilmesi için hem Arjantin'in Nijerya'yı yenerek puanını 4'e yükseltmesi hem de İzlanda'nın Hırvatistan'ı yenememesi gerekiyor.

Son maçlarda İzlanda, Hırvatistan'ı yenerse, Arjantin için işler genel averaja kalacak. İzlanda'nın Hırvatistan'ı 1-0 yendiği durumda İzlanda'nın genel averajı -1 olacak. Son hafta öncesinde -3 averaja sahip olan Arjantin'in, böyle bir durumda, Nijerya'yı 3 farkla yenmesi gerekiyor.

Eğer Arjantin ve İzlanda'nın son hafta itibarıyla averajları eşit olursa, attıkları gol sayısına bakılacak. Eğer attıkları gol sayısı da eşit olursa, iki takım arasındaki maçlara bakılacak. Bu maçlarda iki takım da 1'er gol atıp 1 puan aldığı için, sıra fair-play puanına gelecek.

Bu durumda Arjantin ve İzlanda arasında kart gören oyuncular değerlendirmeye alınacaklar.

Bu kurala göre bir oyuncunu gördüğü bir sarı kart -1 puan getirecek, ikinci sarı karttan görülen kırmızı kartlar -3 puan getirecek, direkt kırmızı kartlar -4 puan getirecek, bir sarı kart ve bir direkt kırmızı kart ise -5 puan getirecek.

Avustralya-Peru ve Danimarka-Fransa maçları saat 17.00'de oynanacak.

Avustralya Peru müsabakası  TRT SPOR, ve TRT 4K tarafından banttan verilecek.

Danimarka- Fransa maçı ise TRT 1 ve TRT 4K tarafından yayınlanıyor.

Nijerya-Arjantin ve İzlanda Hırvatistan maçları saat 21.00'de oynanıyor

Nijerya-Arjantin karşılaşması TRT SPOR ve TRT 4K tarafından banttan yayınlanacak.

İzlanda-Hırvatistan maçı ise TRT 1 ve  TRT 4K tarafından naklen yayınlanacak