Dünya Ralli Şampiyonası'nda ödülleri Erdoğan verdi

2018 Dünya Ralli Şampiyonası 10'uncu etabı Türkiye Rallisi'nde dereceye giren sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan sundu. 

Abone ol

DUVAR - Marmaris'teki 2018 Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) ödül törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. 8 yıl aradan sonra tekrar Türkiye'de yapılan şampiyonaya 22 ülkeden 58 otomobil, 48'i Türk 116 yarışmacı iştirak etti.

Marmaris Netsel Marina önünde verilen sembolik start ile başlayan organizasyonda 14 Eylül Cuma günü Çetibeli, Ula, Çiçekli, 15 Eylül Cumartesi günü Yeşilbelde, Datça ve İçmeler, son günü olan bugün ise Marmaris, Ovacık ile Gökçe etapları geçildi. Şampiyonada dereceye giren sporculara ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Farklı bir yarışmaya hep birlikte şahit olduk. Bu şampiyonanın en önemli özelliği 133 kanalın bunu yayınlanması 800 milyon insanın bunu takip etmesi. Böylece ülkemizin tüm bu güzelliklerini dünyada tanınmasına vesile olan böyle bir spor aktivitesinin finalini gerçekleştirdik. Şampiyonlarımızı huzurlarınızda ödüllendirdik" dedi.

Yarışmanın son etabı olan 7.14 Km'lik Marmaris 2 etabını ise Erdoğan, Asparan Servis Park'ta izledi. Yarışmanın son etabının tamamlanmasından sonra Asparan Servis Park'taki ödül törenine geçildi. Yarışmada birinciliği elde eden Estonyalı sporcu Ott Tanak'a ödülünü Erdoğan verdi. Yarışmada Ott Tanak'ın ardından ikinci Jari-Matti Latvala, üçüncülüğü de Haydon Paddon oldu.

(MUĞLA-DHA)