Dünyada her yıl kaç deprem oluyor?

Dünyada yaşanan depremlerin yalnızca yüzde 20'si insanlar tarafından hissediliyor. Her yıl yaklaşık 100 deprem hasara yol açarken, depremler dünyanın eksenini ve bir günün uzunluğunu etkileyebiliyor.

DUVAR - Türkiye'de martın ilk haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla çeşitli etkinliklerle "Deprem Haftası" olarak anılıyor. Sismologlar, dünyadaki sarsıntıların sadece yüzde 20'sinin insanlar tarafından hissedildiğini ve her yıl yaklaşık 100 depremin hasara yol açtığını belirtiyor. NASA'ya göre ise büyük depremler dünyanın eksenini kaydırabilir ve böylece bir günün uzunluğu değişebilir.

Peki, dünyada her yıl kaç deprem oluyor? Dünyanın en şiddetli depremleri nerede kayıtlara geçti?

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?