Dünyada ikinci Covid aşısını olan Shakespeare öldü

Korona virüsü aşısı yaptıran ikinci kişi olarak tarihe geçen William Shakespeare'in başka bir hastalık nedeniyle öldüğü belirtildi. Eşi Joy, "Ona böyle bir fırsat sunulduğu için minnettardı" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dünyada Covid-19 aşısını yaptıran ikinci kişi olarak tarihe geçen 81 yaşındaki William Shakespeare'in başka bir hastalık nedeniyle öldüğü duyuruldu. Geçtiğimiz yıl aralık ayında, İngiltere'de ilk korona virüsü aşısını olan 91 yaşındaki Margaret Keenan'ın ardından Pfizer/BioNTech ile aşılanan Shakespeare'in, tedavi gördüğü Coventry Üniversite Hastanesi'nde öldüğü belirtildi.

'HERKESİ AŞI OLMAYA TEŞVİK EDERDİ'

İngiliz edebiyatı denince akla ilk gelen şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in adaşı olması nedeniyle, aralık ayında sosyal medyada fenomen haline gelen Bill Shakespeare için bir anma töreni düzenlendi. Törende konuşan eşi Joy, "Bill, sık sık insanlarla konuşurdu ve elinden geldiğince herkesi aşı olmaya teşvik ederdi. Ona böyle bir fırsat sunulduğu için minnettardı. O harika bir eş, baba ve büyükbabaydı. Kendisini tanıyan herkes üzerinde iz bıraktı. Çok özlenecek" dedi. (DIŞ HABELER)