Dünyadan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye geliyor

10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere dünyanın birçok ülkesi uzman ekiplerini Türkiye'ye gönderiyor.

DUVAR - Almanya'nın ilk arama kurtarma kafilesi, Köln kentinden yola çıktı. International Search and Rescue (ISAR) tarafından organize edilen ve 41 görevli ve 7 köpekten oluşan ekip oluşan ekip Köln-Bonn Havalimanı`ndan özel uçakla Gaziantep`e hareket etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, ilk etapta ekip gönderecek ülkelerin Hollanda, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Çekya, Fransa, İtalya ve Macaristan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda 'Kızılcık Şerbeti'ne konuk olan oyuncular 2024'ün en iyi araçları seçildi: Japon markaları zirvede