Dünyanın en ağır dev panda ikizleri doğdu

Çin'de ağırlıkları 200 gram civarında olan dev panda ikizleri dünyaya geldi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan dev pandaların ortalama 150 gram olarak doğduğu biliniyor.

Abone ol

DUVAR- Çin'in Sichuan eyaletinde her biri yaklaşık olarak 200 gram ağırlığında biri erkek biri dişi olan dev panda ikizi dünyaya geldi. Dev Panda Yetiştiriciliği Araştırma Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre ikizlerin dünyanın en ağır dev panda ikizleri olduğu düşünülüyor.

Erkek dev panda ikizinin ağırlığı 211.6 gram olarak ölçülürken dişi olanın 209 gram olduğu belirtiliyor. Cumartesi günü doğan pandaların durumlarının iyi olduğu açıklandı.

DEV PANDALAR YAKLAŞIK OLARAK 150 GRAM OLARAK DOĞUYOR

Dev panda yavrularının ortalama doğum ağırlığın 150 gram olduğunu söyleyen uzmanlar 200 gram üzerindeki doğumların nadir yaşandığını belirtiyor.

2010 yılında doğan dev pandaların annelerine, Hollywood'un gişe rekorları kıran animasyon filmi "Kung Fu Panda"dan esinlenerek Po adı verilmişti.

ARAŞTIRMA MERKEZİNDE 298 DEV PANDA DÜNYAYA GELDİ

Yeni doğan dev panda ikizleriyle beraber şu ana kadar Sichuan eyaletindeki araştırma merkezinde 298 dev panda yavrusu dünyaya geldi.

150 yıl önce keşfedilen dev pandaların nesli tükenme tehlikesinde olan canlı türleri arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)