Dünyanın en uzun erkek köpeği Kevin hayatını kaybetti

İsmini 'Evde Tek Başına' filminin baş çocuk karakterinden alan Kevin, Guinness tarafından dünyanın yaşayan en uzun boylu erkek köpeği ilan edilmesinden aylar sonra 3 yaşında yaşamını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Iowa eyaletinde yaşayan ve mart ayında Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın yaşayan en uzun boylu erkek köpeği ilan edilen Kevin, geçirdiği rahatsızlık ve ameliyatın ardından yaşamını yitirdi. Kevin, ismini, Türkiye'de de yılbaşı döneminde sık sık yayınlanan 'Evde Tek Başına' filminin baş çocuk karakterinden alıyordu.

'KEŞKE TÜM KÖPEKLER DAHA UZUN YAŞAYABİLSE'

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Guinness Dünya Rekorları, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kevin'in rahatsızlandıktan sonra planlanmamış bir ameliyata alındığını bildirdi. Kevin ile aynı evi paylaşan Tracy ve Roger Wolfe, yaptıkları açıklamada, ailelerinin Kevin'ın ölümüyle 'yıkıldığını' belirtti. Çift, Guinness'in paylaştığı açıklamalarında, Kevin'ın 'en iyi koca çocuk' olduğunu ifade ederek, "Rekoru kırabildiği ve üzerinde o ışık olduğu için çok mutluyuz. O kesinlikle ilgiye bayılıyordu. Keşke bu devasa türler ve tüm köpekler daha uzun yaşayabilse. Geçirilen zaman hiçbir zaman yeterli değil" diye konuştu. 

Kevin'ın ayakları ile omuz başları arasındaki uzunluk 0,97 metre olarak ölçülmüştü. Kevin, 1,046 metrelik Zeus isimli köpeğin hayatını kaybetmesi üzerine dünyanın yaşayan en uzun erkek köpeği unvanına layık görülmüştü. Tracy Wolfe, daha önce yaptığı açıklamada, "Kevin, nazik bir devliğin en üst noktası. O bizim için mükemmel" demişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)