'Dünyanın Kavalcısı' Spassov ve 'Modern Kavalcı' Aydın CRR’de buluşacak

Kaval virtüözü Theodosii Spassov ve yeni neslin en iyi kavalcılarından biri olarak kabul edilen Batuhan Aydın, 5 Haziran'da CRR'de sahne alacak.

Abone ol

DUVAR - UNESCO Barış Sanatçısı Theodosii Spassov ve modern kavalın önemli temsilcilerinden Batuhan Aydın, 5 Haziran Çarşamba akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. İlk kez aynı sahneyi paylaşacak olan Spassov ve Aydın’a CRR Oda Orkestrası eşlik edecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

"Dünyanın kavalcısı" olarak anılan Theodosii Spassov, her türlü halk ezgisini çalabilen, orijinal fikirleriyle farklı türlerden müzisyenleri bir araya getiren bir kaval virtüözü olarak öne çıkıyor.

Kaval enstrümanı caz müziğinde kullanan ilk isim olan Spassov, geleneksel halk müziğini caz ve klasik müzik unsurlarıyla harmanlamayarak kendine özgü bir tarz geliştirdi. Son yıllarda film ve tiyatro için beste yapan müzisyen, ayrıca senfonik orkestralarda kavalın daha fazla yer bulması için eser çalışmaları gerçekleştiriyor. Sanatçının solo performansları ve farklı topluluklarla iş birliğini içeren 38 albüm çalışması bulunuyor. Spassov, ulusal ve uluslararası birçok ödülün yanı sıra, 2015’te UNESCO tarafından "Barış Sanatçısı" unvanı ile ödüllendirildi.

YENİ NESİL KAVALCI: BATUHAN AYDIN

Müziğe henüz 3-4 yaşlarındayken babasının perküsyon çalma hareketlerini taklit ederek başlayan Batuhan Aydın, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın lise bölümünde kaval çalmaya başladı. Plovdiv/Bulgaristan'da Prof. Asen Diamandiev Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde kaval ve Bulgar halk müziği, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda ise müzikoloji eğitimi aldı.

2010-2013 yılları arasında, TRT Gençlik Orkestrası'nda kavalcı olarak görev yapan Aydın, 2014’te Uluslararası Kaval Konferansı’na davet edilen en genç enstrümantalist oldu. İzleyen yıllarda, Bulgar halk müziği ve kavalda ileri düzey çalma teknikleri üzerine birçok atölye çalışması, ustalık sınıfı ve seminer düzenledi. Sanatçı kavalı, çeşitli topluluklarda solo ve orkestra müzisyeni olarak çalmanın yanı sıra, etno/dünya caz ve füzyon topluluğu KAPIKO'nun kurucu üyesi ve kavalcısıdır. Yeni neslin en iyi kavalcılarından biri olarak kabul edilen Aydın’ın stili, Anadolu ve Balkan halk müziği, caz ve serbest doğaçlamadan etkiler taşıyan bir tarz olarak dikkat çekiyor.

Anadolu'nun ve Balkanların kültürel mirasının, kavala getirilen modern ve yenilikçi dokunuşlarla dinleyiciyle buluşacağı konserin biletleri, 40 ve 150 TL arası kategorilerde CRR gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.