'Dünyanın nazar boncuğu' Meke Gölü'nü kurtarmak için yeni proje

Konya'da kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu tamamen kuruyan ve 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü'nü canlandırmak için arıtma tesisindeki suyun kullanılması planlanıyor.

DUVAR - Konya'nın Karapınar ilçesinde tamamen kuruyan "Dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırılan Meke Gölü, yıllık 2,5 milyon metreküp suyla beslenecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ''Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtılan suyu, Meke Gölü'nü beslemek amaçlı olarak kullanmayı hedefliyoruz. Tesisten yaklaşık 8,5 kilometre mesafede yer alan gölü beslemek üzere gerekli iletim hattını çekerek günde yaklaşık 7 bin metreküp su desteği verebileceğiz'' dedi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler