Duvar Arkası... 'Acayip kanun'a 'korsan' ekleme: 5 bin lira ikramiye nereden çıktı?

Yasada 'korsan' madde! 'Kadın programları' için yasak çağrısı! AK Parti-SAADET gerilimi... 'Sabır' kayıtsızlık oldu! Akşener bırakacak mı? CHP'de ince hesap... Altay uzayda! Hepsi Duvar Arkası'nda...

TORBA YASAYA 'KORSAN' MADDE

Meclis’te birbiriyle ilgisiz kanunların tek bir teklif metni içinde getirilmesini anlatmak için kullanılan “torba kanun” yöntemine dair tartışma bitmiyor. Geçtiğimiz hafta görüşülen “Konutların Turizm Amaçlı Kullanılmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” de bu eleştirilere maruz kaldı. Hatta bir bölümü kendi içinde bütünlük arz eden “kod kanun” özelliği taşıyan, bir bölümü “torba kanun” olan teklif “acayip kanun” olarak nitelendirildi. Tepkiler Genel Kurul’a taşındı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Milletvekili Rüştü Tiryaki Meclis’e sunulduktan sonra teklife emeklilere 5 bin TL ikramiye maddesi eklenmesini “korsan” ekleme olarak değerlendirdi. Tiryaki, “Bu sadece torba yasa değil, aynı zamanda bir korsan yasa. Şimdi, emekliliklere ikramiye ödenmesiyle ilgili bir madde getirildi, teklifin içerisinde olmayan bir madde. Görüşülmekte olan teklife konu kanunun komisyon metninde bulunmayan, ancak teklif ile çok yakın ilgisi olan bir maddesi varsa bu da komisyon üyelerinin salt çoğunluğunun onayıyla yapılabiliyor. Bakın, ilgili bir kanunu bile ancak komisyon üyelerinin salt çoğunluğuyla ekleyebilirsiniz. İlgisiz bir kanun metnini, teklif olarak komisyona gelmemiş bir kanun metnini bu yasaya eklemek açıkça bir korsan yasa yapmaktır” dedi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?