Duvar Arkası: Demirtaş’tan Meclis TV’ye övgü!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde gelişmeleri Meclis TV'den izliyor... Saadet Partisi'nden İYİ Parti'ye 'ittifak' yanıtı... "FETÖ ile bağlantım var" diyerek teslim olan Yaşar Güler'in Koruma Müdürü Burak Akın nasıl ikna oldu? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Abone ol

DEMİRTAŞ: MECLİS TV OBJEKTİF

Muhalefet partilerinin basında çok fazla yer bulamadıklarından şikayet ettiklerini biliyoruz. Bu öyle bir hale geldi ki Meclis’te basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ çağrısını, “Basın toplantısı Ambargo TV ve Facebook sayfalarında canlı olarak yayınlanacaktır” sözleriyle yaptı. Bu eleştiri haksız değil ama Meclis’te yapılan basın toplantısının en büyük avantajlarından biri yapılan açıklamanın mutlaka TBMM TV tarafından yayınlanıyor olması. Meclis’te düzenlenen her basın toplantısını parti ayrımı yapmaksızın haberleştiren Meclis TV duyduğumuz kadarıyla cezaevinden de tam not alıyor. Yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini ziyaret eden milletvekillerine Meclis çalışmalarını TBMM TV’den izlediğini, mevcut yayın kuruluşları içinde en objektif gördüğü yayın organlarından birinin de Meclis TV olduğunu söylüyor.

SAADET'TEN İYİ PARTİ'YE 'İTTİFAK' YANITI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak için işaret ettiği Saadet Partisi kendi adayını çıkarmakta kararlı görünüyor. Parti kurullarında henüz karar çıkmadı ama eğilim seçimlere Saadet Partisi’nin kendi adayı ile gitmesi yönünde. Aday olarak öne çıkan isim de partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu ama başka seçenekler de değerlendirme dışı değil. Parti kaynakları isim için erken olduğunu söylerken, “Mutlaka Saadet Partisi adayı olacak” diyor.

YÜZBAŞININ TESLİM OLMASIYLA İLGİLİ SUİKAST İDDİASI

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler'in Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın, "FETÖ üyesi olduğunu" söyleyerek polise teslim oldu. Yüzbaşı Akın’ın, hakkında yürütülen soruşturmadan haberdar olduğu ve itirafçı olup ceza almaktan kurtulmaya çalıştığı ileri sürüldü. Askeri çevrelerde anlatılanlara göre ise Burak Akın kısa süre önce komuta katında birlikte çalıştığı bir albaya durumu anlattı ve albayın kendisini ikna etmesi sonucu teslim oldu.

Yüzbaşı Akın, 15 Temmuz gecesi vurulmuş, darbecilere direndiği için ödüllendirilmişti. Bir buçuk yıl sonra gelen bu itirafsa, TSK’da ve siyasi çevrelerde çok farklı yorumlara sebep oldu.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok iki hafta önce, yurtdışına kaçan FETÖ'cü askerlerin suikast timi oluşturduklarını ve birkaç ay içinde önemli isimlere yönelik saldırı hazırlığı yapıldığını öne sürmüştü. Yüzbaşı Akın’ın teslim olmasını bu iddiaya bağlayanlar da var.

Kimileri Yüzbaşı Akın’ın FETÖ tarafından suikast yapmaya zorlandığı bu nedenle teslim olduğunu iddia ederken kimileriyse, “darbe girişiminden bir buçuk yıl sonra önemli bir makamda ortaya çıkan bir FETÖ’cü, orduda kritik görevlerde halen gizlenen örgüt üyeleri olduğunu tescil etti” diyor.