Duvar Arkası... İmamoğlu için yeni avantajlar / CHP 'E' bile demeyecek!

İmamoğlu'na yeni görev... CHP 'E' bile demeyecek! Ruhsatsız silaha düzenleme... Anlasak sataşacaktık! Normalleşme Meclis'te! 'Etki ajanlığı' düşebilir! TBMM'de veteriner yok! Hepsi Duvar Arkası'nda...

İMAMOĞLU TBB BAŞKANI OLUYOR: 5 YENİ AVANTAJ

CHP’nin yerel seçim başarısı Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde (TBB) de çoğunluk getirdi. CHP’li belediyelerin çoğunluğu ile belirlenecek başkan gelecek hafta seçilecek. İlk olarak Duvar Arkası’nın duyurduğu TBB seçim sürecindeki tartışmalar dün itibariyle sonlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TBB başkan adaylığı kamuoyu ile paylaşıldı. CHP kulislerinde TBB Başkanlığının İmamoğlu’na bir dizi avantaj getireceği belirtilerek, bunlar şöyle sıralanıyor:
- TBB tüm belediyelerin doğal üyesi olduğu ve de bütçesi olan önemli bir kurum. Bugüne kadar AK Parti tarafından partizanca yönetildi. Şimdi tüm partilerin güçleri oranında temsil edildiği adil bir yönetim kurulacak. Bu bizim yönetim anlayışımızın göstergelerinden biri olacak.
- İBB Başkanı İmamoğlu İstanbul dışında bir kente gittiğinde “Ne işi var orada” diye sorulabiliyordu. İmamoğlu TBB Başkanı olarak istediği her ile rahatlıkla gidebilecek.
- Sadece İBB Başkanı iken İmamoğlu’nun kamuda herkes ile görüşmesi mümkün olmuyordu. Ama şimdi TBB Başkanı olarak cumhurbaşkanlığından bakanlıklara kamuda birçok kurum yöneticisi ile daha rahat temas kurabilecek, daha iyi bir diyalog ve çalışma imkanı bulacak.
- Tüm belediyelerin üye olduğu TBB’nin eğitim olanakları var. Verilecek eğitimler ile yeni donanımlı kadrolar yetiştirilmesine katkı verilecek, örnek uygulamalar, modeller yaygınlaştırılacak.
- TBB Başkanı, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına da aday olabiliyor. Daha önce bu görevi önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlarından Kadir Topbaş yapmıştı. İmamoğlu Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olması durumunda uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra kredi, hibe olanaklarının genişletilmesine de fayda sağlayabilir.

Haberin Devamı
Ölü arabalar cenneti Türkiye Özgür Özel 7 ayda yükseldi Düğünde takı olarak takıldı: Kilosu 300 bin lirayı buluyor Yarından itibaren '81 ilde' geçerli: Kuyumcular bu altınları almayacak SGK uzmanından kötü haber: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Meteoroloji'den 6 il için kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısı