Duvar Arkası... Millet İttifakı'nın muhafazakar partilerle imtihanı

Millet İttifakı'nın yeni sınavı... GPS bildirisini bir genç okuyabilir... Emekli vekilin hayal kırıklığı... Vekile karne tatili... Seçim kanunu şubatta... TikTok'çu vekil... Hepsi Duvar Arkası'nda...

MİLLET İTTİFAKI NASIL EVRİLECEK?

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelerek daha geniş tabanlı ve seçim sonrasını da içine alan “vizyoner bir ittifak” önerisi gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener bu öneriyi ittifak ortakları olarak ve kendi partilerinin yetkili kurullarında ele alacak. Millet İttifakı’nın nasıl, hangi katılımlarla değişeceği ve nasıl evrileceği soruları henüz yanıt bulmazken muhalefet kulislerinde asıl olarak muhafazakarlar arasındaki soruna çare bulunması gerektiği konuşuluyor. İttifak süreçlerinde etkin rol alan bir siyasetçi şu an muhafazakar kesimde Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin yer aldığı 5 parti bulunduğuna dikkat çekerek, “Söylemlerine bakıldığında bu partilerin tamamı muhalefette, neredeyse tamamı da ittifakta yer almak istiyor ama birbirleriyle anlaşamıyor, yan yana gelemiyorlar. Bu ittifak tartışması ile aslında kendi içlerindeki rahatsızlığı da bize intikal ettirmiş oldular, iki liderden çözüm bekliyorlar. Öncelikle bazı şahsi sorunlarını atmaları, gelecek için bir araya gelebilmeleri lazım. Yine muhafazakarların başta demokrasi olmak üzere netleşmeleri gereken konular var” değerlendirmesinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu pazartesi günü DEVA Partisi’ne giderek bu konuyu Babacan’la da değerlendirecek. Diğer ortakların da görüşü alındıktan sonra ittifakın nasıl yapılanacağı sorusu yanıt bulacak. Tartışmaların ardından ittifakın genişlemesine prensip olarak sıcak bakan partiler isim değişikliğine ise sıcak bakmıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?