Duvar Arkası: Yeni seçmen muhalefete bakıyor...

Genç seçmen tercihleri araştırmasında muhalefeti umutlandıran sonuçlar... HSK için 118 adayın sadece 13'ü kadın... AK Parti'de Hayvan Hakları Yasası çalışması... Hepsi Duvar Arkası'nda...

MUHALEFETİN YENİ SEÇMEN UMUDU

Muhalefete göre Türkiye’nin geleceğinde 2023'te ilk kez oy kullanacak 6 milyon 300 bin gencin büyük etkisi olacak. Muhalefeti umutlandıran yeni genç seçmenin profilini Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi inceledi. Araştırmaya göre Cumhur İttifakı’nın oy toplamı yeni seçmenler arasında yüzde 38’de kalıyor. CHP’nin oyları ise neredeyse tek başına Cumhur İttifakı oylarına denk. Yeni seçmenler arasında İYİ Parti’nin zayıf kaldığı, yeni partilerin ise diğer seçmen kesimlerine göre oldukça iyi durumda olduğu gözleniyor. Verilere göre yeni seçmenlerle ilgili şu tespitler yapılıyor:

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?