Duvar Kitap Dergi sayı 42: Sinemadan edebiyata: Bir Taşra Köpeği
Gazeteci-yazar Aydın Engin, bazı yazılarında kendisiyle, düşünceleriyle, önyargılarıyla hesaplaşıyor. Yoksul yolcular, zor hayatlar geçirip büyük badireler atlatmış yolcular, Turgut Özal hayranı küstah iş insanı ile uzun süren tartışma, arsızlık yapan Arap şeyhlerine karşı taksici dayanışması... Hele ki gariban bir Hintli ile yolculuk macerası var ki! Murat Sevinç anlatıyor...
Senarist ve oyuncu Akın Aksu’nun ilk kitabı ‘Bir Taşra Köpeği’ okurlarla buluştu. Kitabın, Ahlat Ağacı filminin bazı kısımlarına ilham verdiğini söyleyen Aksu, şehrin içerisindeki taşrayı büyük bir titizlikle yansıttığı romanını Serkan Alan'a anlattı.
Tarih akademisyeni Behrooz Moazami’nin kaleme aldığı İran’da Devlet, Din ve Devrim, Batılı ekolün kullandığı anlamıyla modernleşme ve klasik Weberci devlet tanımlarının yarattığı anlayışından farklı olarak, İran’ın kendine has dinamikleri olduğunu gözler önüne seriyor. Zeynep Gökçek Satık imzasıyla...
Arzu Eylem’in iki öykü kitabının ardından ilk romanı “Çok Çağı” Nota Bene Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu. Senem Dere, Eylem ile öykülerini ve bilim kurgu romanını konuştu.
Soner Sert, 2007’den beri var olan “İzdiham Dergi”nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak ile sohbet etti. Parlak, popüler kültür dergilerinden bahsederken, “...Gençlerin istediği yaşama en yakın mecralar haline geldi bu dergiler. Çünkü daha az siyaset, daha fazla hayal, daha fazla uzak durmak yer alıyor bu dergilerde” dedi.
Marifet iltifata tabidir. İyi okumalar!