Duvar Özel... Almanya'da seçimlerin ardından iktidar senaryoları

Almanya seçimini yaptı, seçim sonucunda 16 yıllık Merkel iktidarı sona erdi. Şimdi iktidar için üçlü ittifak seçeneği söz konusu. 'Almanya'yı yeni dönemde neler bekliyor' sorusunu uzmanlara sorduk.

DUVAR - Almanya’da 16 yıla yayılan Angela Merkel iktidarı son buldu. Berlin’i yeni bir koalisyon ve hükümet kurma süreci bekliyor. 26 Eylül’de yapılan seçim Almanya’nın geleceği için ne söylüyor? Almanya Türkiye ilişkileri bu seçim sonucundan nasıl etkilenecek?

Gazete Duvar Yazarı Mühdan Sağlam Almanya seçimlerini TEPAV AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp, Paris Bosphorus Enstütüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Öğretim Üyesi Soli Özel, Nişantaşı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden Doç. Dr. Çiğdem Üstün, ve Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Sinem Kocamaz’a sordu.

Biden'ın çekilmesi ABD seçimini nasıl etkiler: İlhan Uzgel yorumladı Erdoğan mı, Özel mi? Esad ilk kimle kucaklaşacak? İran sandık başında: Fehim Taştekin değerlendirdi Reisi'nin ölümü ne getirir ne götürür? Fehim Taştekin değerlendirdi İsrail’in Refah saldırısı ve ateşkes: Fehim Taştekin değerlendirdi ABD ve Fransa'da öğrenciler Filistin için ayakta