'Duygular Bildirisi' sergisi açılıyor

“Duygular Bildirisi” sergisi, Türkiye’de izleyicilerle ilk defa buluşacak. Sergide sanatçılar kadın olma hallerine ve kadının toplumsal rollerine odaklanıyor. 

Abone ol

DUVAR - Küratörlüğünü CoplusLab Kolektifi'nin (Nevin Arığ, Burcu Sülek, Sinem Yıldırım), danışmanlığını Can Akgümüş’ün yaptığı “Duygular Bildirisi” sergisi, Türkiye’de ilk defa 16-31 Aralık tarihleri arasında Arthan Galeri’de izleyicileriyle buluşacak. Sergi, kadın dayanışması vurgusuyla farklı ülkelerden ve coğrafyalardan yirmi kadın sanatçıyı bir araya getiriyor.

Sergi ismini, Elizabeth Cady Stanton öncülüğünde 1848’de toplanan Seneca Falls Kongresi’nde yayınlanan ilk örgütlü kadın hakları bildirgesi olan "Declaration of Sentiments"tan alıyor. Takının salt bir süs nesnesi olarak değil kavramsal bir sanat nesnesi olarak ele alındığı sergide sanatçılar kadın olma hallerine ve kadının toplumsal rollerine odaklanıyor. 

Gesine Hackenberg (solda) , Nevin Arig (ortada) , Burcu Sulek - Burden (sağda)

Sergide yer alan sanatçılar şöyle: Nevin Arig (Belgium/Turkey), Erica Bello (USA), Klara Brynge (Sweden), Jessica Calderwood (USA), Melissa Cameron (Australia), Cata Gibert (Spain), Gesine Hackenberg (Netherlands), Yajie Hu (China), Mari İshikawa (Japan/Germany), Helena Lehtinen (Finland), Anna Lewis (UK), Eija Mustonen (Finland), Sofia Bjorkman (Sweden), Sondra Sherman (USA), Burcu Sülek (Turkey), Niki Stylianou (Greece), Fatima Tocornal Garcia (Spain), Tarja Tuupanen (Finland), Eva Van Kempen (Netherlands), Sinem Yıldırım (Turkey)

Arthan Galeri: Arap Cami mah. Kürekçiler kapısı sok No:47/7 Kurşunlu Han Karaköy İstanbul (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Sinem Yıldırım (solda), Eija Mustonen (sağda).