Düzce'de kentsel dönüşüm gitti, millet bahçesi geldi

Düzce’de AK Partili eski belediye başkanları tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi, AK Partili yeni başkan Faruk Özlü tarafından rafa kaldırıldı. Faruk Özlü kendi hazırlığı Millet Bahçesi Projesi için ilk ihaleyi açtı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kaldırılması planlanan ve mezbelelik halinde bulunan Sanayi Çarşısı ise ortada kaldı.

Abone ol

DÜZCE - Düzce’de, AK Partili Belediye Başkanı Faruk Özlü, bir önceki dönem görev yapan AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Kentsel Dönüşüm Projesi'ni rafa kaldırarak, kendisinin hazırladığı Millet Bahçesi Pojesi'ni hayata geçirmek için ihale açtı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, seçim öncesi verdiği vaatlerinden biri olan, şehir meydanının parka dönüştürülmesini amaçlayan Millet Bahçesi için ilk ihaleyi açtı. İki aşamalı olan projenin birinci bölümünde şehir merkezinde yer alan üç parkın birleştirilerek, içinde millet kıraathanelerinin de bulunacağı tek bir park yapılması amaçlanıyor. İhale öncesinde, Millet Bahçesi alanı içinde kalan, 14 bin metrekarelik İnönü Parkı, 4 bin metrekarelik Avni Akyol Parkı ile 8 bin metrekarelik Anıtpark alanındaki tüm özel ve kamuya ait iş yerleri yıkıldı. Düzce Belediyesi, içinde millet kıraathanelerinin yanı sıra, oyun alanları ile sosyal yaşam merkezlerinin de bulunacağı Millet Bahçesi projesini TOKİ iş birliği ile gerçekleştirecek.

ESKİ BAŞKAN YENİ BAŞKANI SUÇLADI

2009-2014 ve 2014-2019 döneminde Düzce Belediyesi'nin AK Partili belediye başkanlarının, şehir merkezinde planlı ve kaliteli yapılanmayı hedefleyen Kentsel Dönüşüm projeleri böylece rafa kalkmış oldu. Söz konusu dönemlerdeki belediye başkanları Mehmet Keleş ile İsmail Bayram’ın fizibilitesi tamamlanan, bütçe aşamasına kadar getirilen kentsel dönüşüm projesi iptal edildi.  İhalesi yapılan ‘Millet Bahçesi’ne bitişik alanda bulunan ve kentsel dönüşüm yapılması için çalışma başlatılan ‘Sanayi Çarşısı’  projesi de rafa kaldırıldığından mezbelelik durumunu muhafaza ediyor. Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm projesini hazırlayan dönemin Mehmet Keleş, kamuoyuna yaptığı açıklamada, siyasi rekabet ve hırs uğruna Faruk Özlü’nün projeyi engellediğini iddia etmişti.

SANAYİ ÇARŞISI'NIN DURUMU

Düzce’nin merkezi yerinde Kültür ve Uzun Mustafa mahalle sınırları içinde kalan, derme çatma yapıların bulunduğu sanayi çarşısı 76 bin metrekare alan içinde bulunuyor. Şehirdeki nüfus artışı ile birlikte sanayi çarşısı giderek, iş yerleri ile konutların iç içe geçtiği bir bölge halini aldı. Ses, görüntü ve çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı bölgenin yüzde 73’ü sanayi birimlerinden oluşuyor. 336 dükkanın bulunduğu sanayi çarşısının, planlı, kaliteli konutların olduğu bir yaşam merkezine dönüştürülmesi için hazırlanan kentsel dönüşüm projesi rafa kaldırıldığından mevcut sağlıksız ortamın ne kadar daha süreceği belirsiz halde. (DUVAR)