E-vize nedir, nasıl alınır?

Elektronik vize uygulaması kapsamında çevrimiçi kullanıcılar, gitmek istedikleri ülkelere internet üzerinden vize başvurusu yapabiliyor.

DUVAR - E-vize, yolcuları uzun süreli ve yorucu bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etme ve havalimanında kapıda verilen vizelere bir alternatif oluşturma amacı ile geliştirilmiş bir sistemdir.

Online vize olarak da bilinen bu sistem dahilinde çevrimiçi kullanıcılar, gitmek istedikleri ülkelere internet üzerinden vize başvurusu yapabiliyor. Vize başvurusu yapmayı düşünenler, gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde elektronik vize uygulaması sayesinde seyahat belgelerini alabiliyorlar. Online vize, daha çok turistik amaçlı veriliyor. Çalışma izni ya da öğrenci vizesi gibi durumlar için henüz bu sistem uygulanmıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?