Ebrar Sitesi davası: Tutuklu 2 müteahhite tahliye

Maraş Depremi'nde 68kişinin canına mal olan Ebrar Sitesi L Blok'a ilişkin davada tutuklu 7 sanıktan, siteyi inşa eden kooperatifin kurucusu Tevfik Tepebaşı ve damadı Ahmet Doğan tahliye edildi.

Abone ol

DUVAR - Maraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 68 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi L Blok'a ilişkin 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Zirve Yapı Kooperatifi kurucusu Tevfik Tepebaşı ile damadı olan kooperatifin yönetim kurulu başkanı Ahmet Doğan ve başka dosyadan tutuklu Atilla Öz cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. 

Firari sanık Mustafa Timurbanga ile tutuksuz sanıklar N.K. ve F.B.Ö. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Ahmet Doğan, 18 aydır tutuklu olduğunu ve bilirkişi raporlarında üzerine atılan bir suç olmadığını savundu.

Manevi anlamda zor durumda olduğunu söyleyen Doğan, "Tutuklulukta geçirdiğim sürede, işlemediğim suçtan dolayı burada bulunmaktayım. 18 aydır eşimden, çocuğumdan uzaktayım. Ailem bu travmayı atlatamıyor ve içeride kaldığım süre boyunca bu böyle devam edecek. Bazı şeyleri hatırladığım kadarıyla bu binalarla işim olmadı. Ben müteahhit değilim, müteahhitlik yapmadım. Oğlum, okuduğu üniversiteyi bıraktı. Ailecek bir travmanın içindeyiz. Vücudumun çeşitli yerlerinde yaralar çıkmaya başladı, 7 kilo verdim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

Tepebaşı da inşaatlarla ilgisinin olmadığını savunarak beraatini istedi.

Diğer sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ederek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulundukları süre ve celse arasında dosyaya giren bilgi ve belgeler dikkate alınarak, tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı ve Ahmet Doğan'ın yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine hükmetti.

Heyet, diğer sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

Sanıklar Tepebaşı ve Doğan'ın diğer deprem davaları nedeniyle tutuklulukları devam ediyor.

İddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

(HABER MERKEZİ)