Ecinniler'den yeni sayı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı. Derginin yeni sayısında 12 Eylül darbesinin edebiyata olan etkileri mercek altına alınıyor.

Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler'in altıncı sayısı yayımlandı. 12 Eylül darbesinin edebiyata olan etkilerini mercek altına alan “Tankların Gölgesinde Edebiyat” başlıklı dosyasıyla yayımlanan yeni sayıda dosya kapsamında, Çimen Günay Erkol ile yapılan söyleşinin yanı sıra Salih Bolat, Pınar Özdemir, Hülya Çelik, Fatma Yeşil, Duygu Kankaytsın ve M. Utku Yeşilöz’ün yazıları yer alıyor. 

2020 yılının son sayısının şiirlerinin altında Bekir Dadır, Beste Naz Karaca, Cemed Loma (Zehra Aktaş), Ceren Biber, Gürsel Bektaş, İrfan Çinar, Kağan Şeker, Nigar Çelebi, Nurgül Sedef, Şahin Altuner, Tuba Bozkurt ve Yusuf Araf'ın imzaları yer alıyor.

Cihan Çakan, Demet Eker Özenbaş, Gamze Efe, Meltem Dağcı, Muhammet Oğuzhan Yalçın ve Üzeyir Karahasanoğlu öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler.

Yayımlanan yeni sayıda Banu Karakaş Piedad Bonnett’ten, Mesut Barış Övün de Billy Collins’ten birer şiir çevirdi. Derginin bu sayısı için Gökhan Arslan Fatma Nur Türk’ün 'Kargo Kültü', Petek Sinem Dulun Alptuğ Topaktaş’ın 'Değillik Orkestrası' ve Tunca Çaylant da Serkan Türk’ün 'Ausgang' kitapları üzerine inceleme yazıları kaleme aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)