Edirne Belediyesi, Yunanistan'ın el koyduğu kepçe için dava açtı

Edirne Belediyesi, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan yasa dışı olarak Yunanistan'a geçtiği iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Alerik'in kullandığı kepçeyi geri alabilmek için Yunanistan İstinaf Mahkemesi'ne dava açtı. Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, "Adamı kurtardık ama kepçe kalmıştı, şimdi kepçeyi almaya gidecekler" dedi.

Abone ol

DUVAR - Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde kepçe operatörü olarak çalışan Musa Alerik (38), geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki su hattı yenileme çalışmaları sırasında, Yunanistan askerleri tarafından kullandığı kepçeyle birlikte Kastanies Sınır Kapısı'nı 8 metre geçtiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Olayın ardından serbest bırakılan Alerik, 4 gün sonra Edirne'ye döndü. Yunanistan, Musa Alerik'in kullandığı kepçeye ise el koydu ve iade etmedi. Edirne Belediyesi de kepçeyi alabilmek için Yunanistan İstinaf Mahkemesi'ne dava açtı.

'ADAMI KURTARDIK, KEPÇE KALDI'

Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili Belediye Başkanı Vekil Selçuk Çakır bilgi verdi. Çakır, davanın 8 Ocak günü görüleceğini, 2 memurun da tanık olarak dinleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Vekil Selçuk Çakır

Başkan Vekili Çakır, "Biliyorsunuz meşhur bir olayımız vardı. Kendilerine göre sınır ihlali yaptığımız gerekçesiyle kepçecimiz ve kepçemiz alıkonulmuştu. Bu kez de adamı kurtardık ama kepçe kalmıştı, şimdi kepçeyi almaya gidecekler. Onunla ilgili bir görevlendirme kararı aldık" diye konuştu.

Yunanistan'ın Orestiada şehrinde 8 Ocak tarihinde görülecek davada Edirne Belediyesi Kanalizasyon Müdür Vekili Ayhan Özer ve Makine Teknikeri Hasan Şahin tanık olarak görevlendirildi. (EDİRNE-DHA)