Edirne esnafından eylem: Artık dayanacak gücümüz

Edirne’de salgın önlemleri kapsamında işletmeleri kapalı olan esnaf basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortak açıklamayı okuyan işletmeci Ceyhun Dilbaz, tüm mekanların ve sınır kapılarının kapalı olmasına rağmen vaka sayısındaki artıştan mekanların sorumlu olmadığını söyledi.

Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne’de Saraçlar Caddesi PTT önünde bir araya gelen esnaf, yaptıkları açıklamada bağlı oldukları meslek odalarının kendilerini yalnız bıraktıklarını söylediler.

Esnaf adına basın açıklamasını okuyan işletmeci Ceyhun Dilbaz, alışveriş merkezleri ve marketlerdeki gibi HES kodu, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak mekanlarını açmak istediklerini dile getirdi.

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle tam 1 yıldır işyerlerinin kapalı olduğunu hatırlatan Dilbaz, “Kira, kredi ve vergi gibi giderlerini ödeyebilmek için arabasını, evini satan ve icralık olan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. HES kodu maske mesafe hijyen kurallarına uyarak mekanlarımızı açmak istiyoruz. Halkımızın sadece bir hafta içinde çevre illere, kafe restoran gibi mekânlara vakit geçirmek amacıyla gittiği gözlemlenmiştir. Yani renk uygulamasının güvenilirliği kalmadı” dedi.

'KIRMIZIYA DÖNEN İLLERİMİZDE MEKÂNLAR KAPATILMAMIŞTIR'

Kırmızı renkle tanımlanan çok yüksek riskli iller arasında gösterilen Edirne'de mekânlar kapalı iken vaka artışının devam ettiğini ifade eden Dilbaz, “Kırmızıya dönen illerimizde mekânlar kapatılmamıştır. Ayrıca mekânlar kapalı iken vaka sayılarında bir düşüş gözlenmemiştir. Aksine artış olmuştur. Demek ki bunun sorumlusu mekânların açık veya kapalı olması değildir” diye konuştu.

En kısa sürede işyerlerinin açılması gerektiğini dile getiren Dilbaz, “Tüm ilgililere ve devlet büyüğümüz olan Sayın Valimize arz ederiz. En kısa sürede gerek HES kodu gerekse sosyal mesafe önlemleri ile mekânlarımızı açmamız hem halkımızın psikolojisi hem de bizlerin kazancı açısından kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.