Edirne'de Meriç Nehri'nde kaybolan 2 gencin cansız bedenleri bulundu: Kurtarmak için açılmış

Edirne'de serinlemek için Meriç Nehri'ne girip akıntıya kapılan Sanem Yağmur Demir ile onu kurtarmaya çalışan Mert Tutuşturan kayboldu. Gençler ölü bulundu.

Abone ol

DUVAR - Edirne'de, Sanem Yağmur Demir (14), Mert Tutuşturan (18) ve Muammer Şavul, bugün, saat 15.00 sıralarında Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarında Meriç Nehri kıyısına gitti. Burada bir süre oturan 3 arkadaştan Sanem Yağmur Demir ile Mert Tutuşturan, serinlemek için Meriç Nehri'ne girdi. Nehrin ortasına doğru açılan Demir, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Bunu gören Mert Tutuşturan da onu kurtarmak için açıldı. Tutuşturan ve Demir gözden kayboldu. Kıyıdaki Muammer Şavul'un, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarıyla bölgeye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, kayıp 2 kişiyi bulmak için nehirde botla arama kurtarma çalışması başlattı. Bölgeye Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden dalgıç polisler de gönderildi.

DHA'nın haberine göre iki arkadaşı nehirde kaybolan Muammer Şavul, arama kurtarma çalışmalarını üzüntüyle izleyerek, "Beraber geldik buraya. Arkadaşlar suya girdiler. Kız biraz açıldı ve çırpınmaya başladı. Arkadaş da onun peşinden gitti kurtarmak için, ikisi de sonra sudan çıkamadı. Ben de peşlerinden oltayı attım, belki tutunarak kurtulurlar diye ama kurtaramadım maalesef. Hemen ardından da polise haber verdim" dedi.

CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

Meriç Nehri'nde kaybolan Sanem Yağmur Demir ile Mert Tutuşturan'ı arama çalışmalarına Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden gelen dalgıçlar da katıldı. Dalgıçların yaptığı aramada Demir ile Tutuşturan'ın cansız bedenleri bulunup, kıyıya çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmalarını takip eden yakınları, ölüm haberlerini alınca büyük üzüntü yaşayıp, gözyaşları döktü. Nehirden çıkarılan Demir ile Tutuşturan'ın cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Edirne Valisi Yunus Sezer de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Vali Sezer, AFAD İl Müdürü Elvan Kaya'dan bilgi aldı. Sezer, bir süre inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.  

(HABER MERKEZİ)