Edirne'de mültecilere broşür dağıtan sağcı lider sınır dışı edildi

Mülteci karşıtı ve aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinin lideri Jimmie Akesson, Pazarkule sınır kapısında üzerinde "İsveç'e gelmeyin" yazan broşürleri mültecileri dağıttı. Sınır dışı edilen Akesson, "İsveç sınırını güvence altına almak için Yunanistan'a destek olmalıyız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Edirne'de mültecilere 'İsveç' gitmemeleri için' bildiri dağıtan mülteci karşıtı ve aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinin lideri Jimmie Akesson sınır dışı edildi. Akkeson, Edirne Pazarkule sınır kapısında mültecilere üzerinde "İsveç'e gelmeyin. İsveç çok dolu" yazan broşür dağıttı.

İzinsiz bildiri dağıtmaktan hakkında işlem başlatılan Akkeson, sınır dışı edildi. Mültecilere, üzerinde "İsveç'e gelmeyiz. Size para ve ev veremeyiz. Bu mesaj için üzgünüm" yazan bildirileri dağıtan Akkeson İsveç basınına konuştu.

'SINIRLARI KORUMAK İÇİN YUNANİSTAN'A DESTEK OLMALIYIZ'

Akkeson, 'sınırda gördüklerinden çok etkilendiği' söyledi. 'Mültecilerin Avrupa'ya akışına' müdahale edilmesi gerektiğini dile getiren Akkison, sözlerine şöyle devam etti: "Birçoğuyla konuştuk, İsveç, Almanya ve Fransa en çok bahsedilen hedeflenen yerler arasında. Avrupa sınırını korumak ve İsveç sınırını güvence altına almak için Yunanistan'a destek olmalıyız."

Akesson'un liderliğini yaptığı aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinin Twitter paylaşımında ise şu sözlere yer verildi: "Akkeson, Türkiye ve Yunanistan sınırında göçmenlerle buluştu. 2015'teki göç kaosunu hatırlıyoruz ve bir daha asla tekrarlanmaması için elimizden geleni yapmalıyız." (DIŞ HABERLER)