Efes Deneyim Müzesi'ne Las Vegas'ta 'En İyi Müze' ödülü

Efes Deneyim Müzesi, Las Vegas'ta yapılan Mondo-Dr 2024 Awards’da 'Müzeler' kategorisinde birinci oldu.

Abone ol

DUVAR - UNESCO Dünya Mirası Efes Antik Kenti'ndeki Deneyim Müzesi 'En İyi Müze' ödülüne layık görüldü. Mondo-Dr 2024 Awards’da “Müzeler” kategorisinde birinciliğe bu yıl Efes Deneyim Müzesi adını yazdırdı

Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ile Regan Vest gibi müzeleri geride bırakarak ilk 4 arasına girmeye hak kazanan Efes Deneyim Müzesi  finalde Riyad’da bulunan Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’da bulunan India in Fashion ve Paris’te bulunan Dome Des Invalides Müzeleri ile yarıştı.

İngiltere merkezli olan ve 40 yılından bu yana kesintisiz yayımlanan Modriale Publishing Dergisinin 7'ncisini düzenlediği Mondo-Dr Awards bu yıl 12 Haziran’da Las Vegas’ta yapıldı.

Sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanımak amacıyla organize edilen ödül töreninde özellikle mekânların tasarımı, ziyaretçi deneyimi ile teknik donanımlar üzerine odaklanılıyor.

'DÜNYANIN EN SEÇKİN ÖDÜLLERİNDEN BİRİ'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabından, "Dünyanın en iyisi Efes Deneyim Müzesi" notuyla paylaştığı mesajda, şunları kaydetti:

"UNESCO dünya mirası olan Efes Antik Kenti'ndeki Efes Deneyim Müzemiz Las Vegas'ta 'En İyi Müze' ödülüne layık görüldü. Teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en seçkin ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards'ta kendi alanında rakiplerini geride bırakan müzemiz, bu prestijli ödülle adını dünyaya da duyurmuş oldu. Dünyanın en seçkin müzelerini ardında bırakan Efes Deneyim Müzemizi tebrik ediyor, dünyanın en iyisi olma yolculuğunda müzemize emek veren herkese teşekkür ediyorum."