EFJ Başkanı: Gazetecilerin gözaltına alınması basın özgürlüğü ihlali

EFJ'nin yeni Başkanı Maja Sever, gözaltına alınan 21 gazeteciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sever, dayanışma mesajı paylaştı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da 8 Haziran’da evlere ve basın yayın kuruluşlarına yapılan baskınlarda 20’si gazeteci 22 kişi gözaltına alındı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Xwebûn Gazetesi, JİNNEWS ve Mezopotamya Ajansı’na (MA) çalışanlarının da aralarında bulunduğu 22 kişi, emniyet işlemleri ardından bugün Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) İzmir’de gerçekleştirdiği 12’nci Genel Kurul'da başkanlığa seçilen EFJ Başkanı Maja Sever, Kürt gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

'BAĞIMSIZ MEDYAYI DESTEKLEYECEĞİZ'

EFJ Başkanı Maja Sever, Kürt gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterirken gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu: "Türkiye’de basına yönelik baskılardan uzun süredir haberdar olduğunu aktaran Sever, “Türkiye'de gazetecilere yönelik baskıları yakından takip ediyorum. Şu ana kadar verdiğimiz mücadeleyle basın özgürlüğünü destekledik. Bundan sonra da daha fazla destekleyeceğiz. Şu anda somut bir şeyler söylemem çok zor ancak önümüzdeki dönemde bağımsız, cesur medyanın desteklenmesi için faaliyetlerimiz olacak. Türkiye’deki gazetecileri destekleyeceğiz.”

‘DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, 20 Kürt gazetecinin gözaltına alınmasının basın özgürlüğünü ihlal olduğuna dikkat çeken Sever, “Konferansımızda da gözaltına alınan gazetecilerle ilgili raporlar verildi. Çok zor bir durum olduğunun farkındayım. Burada bulunmamız ve bir sendikada örgütlü olmamızın sebebi bu baskılara karşı gazetecileri savunmak ve korumaktır. Bu konuda gazetecilerle fikir alışverişinde ve dayanışma içinde olacağız” diye konuştu.