EGEÇEP Akbelen nöbetini ziyaret etti

Akbelen Ormanı'nda nöbet tutan köylüleri ziyaret eden EGEÇEP Eşsözcüsü Seval Ekşici Gazete Duvar'a konuştu: Jandarmanın baskısına rağmen dayanışmayı sürdüreceğiz.

Abone ol

İZMİR - Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı için halkın başlattığı nöbet eylemi devam ederken jandarma dün gece yarısı köylülere sert müdahalede bulunarak nöbet alanından çıkarmıştı. Bölge halkının Akbelen Ormanı girişindeki bekleyişi ise sürüyor. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nın madene kurban edilmemesi için direnen bölge halkını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde İzmir'den otobüslerle Akbelen'deki nöbet alanına giden platform üyeleri, köylülerin mücadelesine destek olmak için nöbet eylemine katıldı. Öte yandan jandarmanın bölgedeki bekleyişi sürerken, 6 kişi haricinde köylüler nöbet alanına alınmıyor.

'JANDARMA, NÖBET ALANININ 6 KİŞİ, ZİYARETLERİN DE 15 KİŞİ SINIRLANDIRILMASINI İSTİYOR'

Gazete Duvar'a konuşan EGEÇEP Eş Sözcüsü Seval Ekşici, bölge halkının mücadelesinin yanında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi;

EGEÇEP Eş Sözcüsü Seval Ekşici

“Burada bölge halkı ile birlikte olmaktan mutluyuz. Burada direnişin, dayanışmanın havasını solumaktan mutluyuz. Bu ağaçların kokusundan kuşların böceklerin sesinden vazgeçmeyeceğiz. İki gündür süren jandarma baskısını hep birlikte izliyoruz. Baskıyı da bugün burada bizzat görüyoruz. Yukarıdaki nöbet alanında yalnızca 6 kişinin, burada dayanışmaya gelen insanların da 15 kişi ile sınırlandırmasını dayatıyorlar. Ama burası bütün bölgeden gelen dostlarla dolu. 15 sayısı imkânsız. Bu gülünç istekleri karşısında bizler de yan yana durmaya devam ediyoruz. Tüm duyarlı kamuoyunu dayanışmaya davet ediyoruz”