Eğitim-Sen, okul yöneticisi görevlendirmesinde sözlü sınava dava açacak

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici seçme ve görevlendirmeyi düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete’de yayılandı. Eğitim-Sen’in, eğitim kurumlarında yönetici belirleme aşamasında sözlü sınavı da getiren yönetmeliğe karşı dava açacağı öğrenildi.

Abone ol

ANKARA - Resmi Gazete'de Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği yayımlandı. Yönetmelikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

Yayımlanan yönetmelikle yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak şartlar düzenlenirken, eğitim kurumlarında yönetici belirlemek için yazılı sınavların yanı sıra sözlü sınav koşulu da getirildi.

‘SÖZLÜ SINAV ŞEFFAFLIK KAYGIMIZI ARTTIRIYOR’

Yönetici seçimlerinde demokratik yöntemlerin esas alınmasını yıllardır savunduklarını, okul yöneticilerinin okul bileşenleri tarafından seçilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, sözlü sınava ilişkin, “Sözlü sınav, sınavlara dair şeffaflık kaygımızı arttırıyor. Liyakatın esas alınması gerekiyor. Türkiye’de sözlü sınavların nasıl yapıldığını biliyoruz. Kamuya her personel alındığında bu sıkıntılar kamuoyuna da basına da yansıyor. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir eğitim ortamının inşası için eğitim yöneticilerinin hakkaniyetli, adaletli, liyakatli, demokratik süreçlerden geçmeleri gerekmektedir” dedi.

Öte yandan Eğitim- Sen, eğitim kurumlarında yöneticilerin belirlenmesi aşamasında sözlü sınavı da getiren yönetmeliğin iptali için ileriki günlerde dava da açacak.