Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası: 7 değil 372 gün kaldı

“Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” yönündeki yanlış bilgi, nüfus müdürlüklerinde hareketliliğe neden oldu.

DUVAR -  Sosyal medyada ve arkadaşlar arasında kulaktan kulağa yayılan “ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” yönündeki yanlış bilgi, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa yol açtı. Ancak iddiaların aksine nüfus cüzdanları; yeni kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli sayılırken, belirlenmiş son bir tarih de bulunmuyor. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için ise son tarih 31 Aralık 2024.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler