EHP: Asgari ücrette ölçü açlık değil refah sınırı olmalı

EHP'liler İstanbul'da asgari ücret eylemi yaptı, Genel Başkanı Hakan Öztürk "Açlık sınırlarında dolaşan asgari ücret enflasyona sebep olamaz. Ücretler Açlık değil tam refah düzeyinde olmalı" dedi.

Abone ol

DUVAR - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nin bugün yapacağı ikinci toplantı öncesi Emekçi Hareket Partililer (EHP) İstanbul'dan “Açlık Değil Refah Sınırı” çağrısı yaptı.  

Kadıköy’de basın açıklaması yapan EHP'liler asgari ücretin ve tüm işçi ücretlerinin belirlenmesinde açlık veya yoksulluk sınırlarının değil refah sınırının ölçü alınması gerektiğini söyledi.

Burada konuşan EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk "Türkiye’nin 17. Büyük ekonomi olduğunu ve milli gelirin 1 trilyon dolardan fazla olduğunu" belirterek buradan hareketle, asgari ücrette yoksulluk sınırının aşılması gerektiğini vurguladı.

EHP Genel Başkanı Öztürk, şöyle konuştu: “Enflasyonun maddi sebebi, ücret artışları değildir. Enflasyondaki yükselişi dahi yakalayamayan ücret yükselişleri konuşuluyor. Ne tuhaftır ki kimse enflasyona etkisi bakımından kimse yüzde 400’lere ulaşmış olan şirket karlarını konuşmuyor. Kimse dövizle ithal edilmek zorunda olan ara malları konuşmuyor. Kimse vergileri konuşmuyor. 
Mevcut durumda işçi sınıfından fedakarlık beklenemez.

Madem ki 17. büyük ekonomiyiz, madem ki milli gelir 1 trilyon dolardan fazla. Madem ki kişi başına milli gelir 12.400 dolar. Her aya bin dolar düşüyor. O da 30 bin lira. Buradan başlanması gerekir ve hemen sonrasında yoksulluk sınırı aşılmalıdır."