EHP'den Dursun Ali Koyuncu'nun tutuklanmasına tepki: Bu adaletsizlik düzenine son vereceğiz

Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu’nun tutuklanmasına tepki gösteren Emekçi Hareket Partisi, "Bu adaletsizlik düzenine son vereceğiz” açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - Emekçi Hareket Partisi (EHP), Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. EHP’den yapılan açıklamada,  “Can Atalay ve diğer Gezi tutukluları için işletilmeyen adalet mekanizması, çiğnenen Anayasa Mahkemesi kararları ortadayken Polatlar gibiler için hemen uygulanan tahliye kararları bu düzenin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya seriyor. Vurguncuları kollayan, hakkını arayanların karşısına ise katliamlarla, baskılarla, cezaevleriyle dikilen bu adaletsizlik düzenine son vereceğiz” sözlerine yer verildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugüne dek zenginlerin, patronların, holding sahiplerinin çıkarı için elinden geleni ardına koymayan, şirketlerin vergi borçlarını tek kalemde silen AKP iktidarı diğer yandan vergi kaçakçılarını, mafyaları, vurguncuları ve talancıları kollamayı da ihmal etmiyor. Adalet mekanizmaları da dahil olmak üzere tüm imkanlar seferber ediliyor.

Bugün de yine başka bir adaletsizlik örneğini Hopa’da doğasına sahip çıkan Reşit Kibar’ın öldürülmesine tepki gösterenlerin gözaltına alınması ve tutuklanmasında gördük. Hopa’daki gözaltılar ve tutuklamalar derhal serbest bırakılmalıdır.”