Ekmen’den Bakan Bolat'a çağrı: İsrail ile dolaylı yollardan yürütülen ticareti kesin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İsrail'le dolaylı yollardan yürütülen ticaretin kesilmesi için Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat’a çağrıda bulundu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis'te yaptığı konuşmada İsrail ile dolaylı yollardan yürütülen ticaretin kesilmesi için Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat’a çağrıda bulundu.

Filistin Devleti ile devletimiz arasında kolluk eğitiminin mutabakat zaptına dair bir uluslararası anlaşmayı muhtemelen oybirliğiyle onaylamak üzereyiz diyen Ekmen, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, bütün partileri, bütün siyasal temsili ile Filistin davasında her zaman yekvücut olmuştur ve bunu yayınladığı ortak bildirilerle, bu kürsüde gündeme getirdiği eleştirilerle ve savunularla her zaman ispat etmiştir” dedi.

“Bugüne kadar İsrail'in açık soykırımı karşısında gerekli tedbirler alınmadığı gibi alınan tedbirler de çok geç alınmıştır” diyen Ekmen, kamuoyuna yansıyan bunca duyarlılığa rağmen uzun bir müddet İsrail'le ticaret yapılmadığının iddia edildiğini ifade etti. Daha sonra Filistin için İsrail üzerinden ticaret yapıldığının savunulduğunu belirten Ekmen, ardından baskılara direnemeyip 54 maddelik kısıtlama getirildiğine dikkat çekti.

Milletvekili Ekmen, “İsrail basınında yer alan sayısız haber, kaynağı Reuters'e dayandırılarak; Türkiye'nin İsrail'le bu kısıtlamayı özellikle inşaat kalemlerinde gevşettiğine dair iddialar içermektedir” dedi. Ticaret Bakanlığı bu iddiaları reddetmiş olmakla birlikte, bu kadar çok kaynaktan aynı anda çıkan haberlerin hepsinin yalan olduğu hususunu iddia etmenin zor olacağını belirten Ekmen, iddialardan birinin özellikle Azerbaycan petrolünün Ceyhan'dan Hayfa'ya nakledilerek Refah Harekatı'na petrol desteği sağladığı şeklinde olduğunu ifade etti.

Ekmen, “Sayın Ömer Bolat'ın özellikle Azerbaycan petrolünün Ceyhan'dan Hayfa'ya nakledilerek Refah Harekatı’nda bir petrol desteğinin verilmesi dahil iddialar hususunda Genel Kurulu bilgilendirmesini talep ediyorum” dedi.