Ekoloji Birliği: Gezi suç değildir, hepimiz oradaydık

Gezi Davası kararına tepki gösteren Ekoloji Birliği tüm bileşenlerine çağrı yaptı: Hepimiz oradaydık... 

Abone ol

DUVAR - Gezi Davası'nda iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verilmesine Ekoloji Birliği de tepki gösterdi. Birlik tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada “Gezi suç değildir, hepimiz oradaydık” denilerek tüm ekoloji örgütleri karara karşı tepki göstermeye çağrıldı.

‘HUKUK SİSTEMİNİN GELDİĞİ NOKTAYA ÜZÜLÜYORUZ’

Açıklamada verilen kararın hukuki olmadığı belirtilerek “Karar, siyasi iktidarın Gezi’ye yönelik rahatsızlığının sonucudur ve siyasidir. Hukuk sisteminin geldiği nokta açısından ülkemiz adına üzülüyoruz” denildi. “Gezi, suç değildir, kentin ortak yaşama alanına, demokratik haklara sahip çıkma amacıyla, karar süreçlerine katılma isteğinin haykırıldığı, şiddetsiz muhteşem bir demokratik tepki hareketidir” ifadeleri kullanılan açıklama özetle şöyle:

‘KARAR HUKUK DIŞI’

“Gezi, öncesinde on yıllardır yaşanan kent, çevre ve ekoloji mücadelesi deneyiminin izlerini taşır. Gezi’de yirmi üç yıl önce Konak’tan Aliağa’ya kadar el ele oluşturdukları insan zinciriyle ilk kömür yakıtlı termik santralının engellenmesi, Türkiye ekoloji hareketinin başlangıcı olarak nitelendirebileceğimiz Bergama Köylü Hareketi, Artvin Carettepe’den Kazdağları’na, Munzur’dan Yuvarlakçay’a, Karadeniz’den Akdeniz’e ülkenin her yanında devam eden yaşam alanlarını yağma ve talandan koruma mücadelesinin izleri vardır.

Gezi, kökenleri, inançları, yönelimleri, görüşleri, siyasal yaklaşımları farklı farklı yurttaşların, eşit, özgür, demokratik, yaşanabilir bir ülke özlemiyle buluştuğu bir yerdir. Gezi suç değildir, hepimiz oradaydık. Tüm bileşenlerimizi ve ekoloji örgütlerini bu hukuk dışı karara karşı sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)