Ekranda 4 tehlike

Akıllı telefonlar en tehlikeli bağımlılıklardan biri haline geldi. Bu teknolojik aygıtlar bizi fizyolojik ve psikolojik açıdan hasta etmeye başladı.

Dijital hareket hastalığı

DUVAR - Akıllı telefonlar en tehlikeli bağımlılıklardan biri haline geldi. Bu teknolojik aygıtlar bizi fizyolojik ve psikolojik açıdan hasta etmeye başladı. Örneğin, telefonunuzun ekranında hızlı bir şekilde gezinirken aniden baş ağrısı hissediyorsanız 'siber hastalık' olarak bilinen dijital hareket hastalığı belirtileri gösteriyor olabilirsiniz. Uzmanlara göre, denge duygusuna çok fazla uyarı geldiğinde ve bu bilgiler kabul edilmediğine ortaya baş dönmesi, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Dijital hareket hastalığı herkesin başına gelebiliyor ve migren öyküsü olanlar da bu hastalığa karşı daha duyarlı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri