Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde zorluk çıkardılar, gittik İBB'yi aldık

Beylikdüzü'ndeki “Pazaristanbul”un yapımında engellerle karşılaştıklarını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “Gittik biz de Büyükşehir Belediyesi’ni almak zorunda kaldık” dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadir Gecesi’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “7'nci Geleneksel Beylikdüzü Hayırlı İftarlar Sofrası”na katıldı.

Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı iftar, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki “Pazaristanbul”da gerçekleştirildi. Orucunu annesi Hava İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu ile birlikte aynı masada açan İmamoğlu, iftar sonrasında bir konuşma yaptı.

'BEYLİKDÜZÜ RUHUNU BÜTÜN İSTANBUL’A YAYMAYA ÇALIŞIYORUM'

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “hep birlikte bir sevgi inşa ettiklerini” söyleyen İmamoğlu, “Beylikdüzü'nde hiç kimsenin yaşam biçimine, siyasi anlayışına bakmaksızın, bir arada çok özel bir komşuluk, hemşehrilik, bir şehirli olma duygusunu var ettik. Şimdi ben ne yapıyorum biliyor musunuz? Sizlerle nasıl güzel bir dönemi geçirmişsem, aynı şeyi, o Beylikdüzü ruhunu bütün İstanbul’a yaymaya çalışıyorum” dedi.

'RAMAZAN AYINDA BİLE KUMPAS DÜŞÜNENLERE ALLAH YARDIM ETSİN'

“Kadir Gecesi'nde bile, Ramazan ayında bile iftira ile kumpas ile bize kötülük düşünenlere bile Allah yardım etsin” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Ben, onlar için de dua ediyorum. Bu ülkede kötü düşünceye sahip kim var ise Allah onların kalbine güzellikler sunsun. Hayatım boyunca hiç kimseye karşı ne nefret besledim ne de küsebildim. Neye inanıyorum? İyilikle düşünen insan, doğrulukla hayatını yürüyen insan asla yıkılmaz. Ben hiç kimse için kötü düşünmedim, düşünmeyeceğim. Adaletsizlikle, hukuksuzlukla evlatlarından ayrılan, ayrılmak zorunda bırakılan anneleri, babaları, insanları da bir an önce hukukla, adaletle birlikte yuvalarına dönmeleri için Kadir Gecesi’nde dua ediyorum.”

'YAPILAN KÖTÜLÜKLER HİZMETLERİ GECİKTİRİYOR'

İftarı gerçekleştirdikleri alanın yapımı sırasında önceki İBB yönetiminin zorluklar çıkardığını söyleyen İmamoğlu, “Yapılan kötülüğün, hizmeti geciktirmesi açısından şuranın bile temelini atmak, hazırlığını yapmak için öyle büyük çabalar ortaya koyduk ki... Başlandı, durduruldu. Başlandı, mahkemeye verildi. Başlandı, projesi iptal edildi. Yetmedi, Büyükşehir Belediyesi geldi, buranın şantiyesini zapturapt altına almaya kalktı. Ne yaptık? Gittik biz de Büyükşehir Belediyesi’ni almak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

ÇALIK: 2 YIL SONRA İSTANBUL’UN EN KALABALIK İFTAR SOFRASINDAYIZ

İftarda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da “Pandemi nedeniyle 2 yıl arka arkaya Ramazan’da kalabalık iftar sofralarında bir araya gelememiştik. Halen de pandemiyi tamamen atlattığımız söylenemez, ama ağır seyrettiği günleri geride bıraktık. Bu sayede 2 yıllık bir aradan sonra, bu yıl İstanbul’un en kalabalık iftar sofrasında yeniden bir arada olmanın saadetini yaşıyoruz” dedi.

İftarda emeği olanlara ve katılanlara teşekkür eden Çalık, “Hayırlı İftarlar Sofrası’nı Beylikdüzü’nde ilk kez 8 yıl önce Ekrem Başkanımızla beraber kurmuştuk. O gün bugündür, bu geleneği sürdürüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve davetimize icabet eden tüm komşularıma teşekkür ederim” diye konuştu.

İftara CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Özgür Karabat ile CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da katıldı. (HABER MERKEZİ)